Чому літні подорожі Європою втрачають популярність: які сезони для туризму обирають американці
Фото: freepik

Літо – найпопулярніший сезон для мандрівок Європою. Однак під час нього міста потерпають від надмірного туризма, а погодні умови можуть бути не комфортними для насолоди містами. Проте є вихід, приблизно з середини жовтня до середини грудня потік туристів зменшується, а погода стає набагато комфортнішою. Також ціни на проживання та авіаквитки падають. Про це пише CNN.

"Найдешевший час для подорожі Європою розпочинається приблизно з середини жовтня до середини грудня. Ціни на авіаквитки протягом цього періоду в середньому на 40% нижчими, ніж під час літнього сезону", – розповідає економістка туристичної платформи Hopper, Гейлі Берг.

За статистикою Hopper, середня вартість ночівлі у 10 найкращих містах Європи включно з Амстердамом, Парижем та Мюнхеном у грудні падають мають на третину.

Останнім часом спостерігається тенденція, що 22% клієнтів, які раніше традиційно подорожували Європою влітку, зараз обирають – осінь чи весну, каже засновник туристичної агенції EMBARK Beyond Джек Езон. Він пояснює це тим, що американців восени та навесні приваблює прохолодніша погода, менші натовпи туристів у популярних містах, а також ціни, що нижчі 40-50% порівняно з високим сезоном.

До прикладу номер зі сніданком на двох осіб 28 листопада 2024 року коштує $814, тоді як аналогічний номер 29 червня 2025 року обійдеться вже у $1524. Показує онлайн-пошук номерів у Adare Manor. У Grand Hotel Son Net на Майорці номер з ночівлею на День подяки цьогоріч коштує близько $560, тоді як цей самий номер 19 червня 2025 року пропонують за приблизно $1168.

Лондон, Париж і Рим залишаються найбільш популярними європейськими напрямками серед американців незалежно від пори року, зауважує експертка з туризму Гейлі Берг. Проте Джек Езон пропонує альтернативні місця для осінньої подорожі: Мадрид, Барселона, Монако та Ірландія.

Також туристичні агенції радять звернути увагу на річкові круїзи. За словами Мадлен Штойбер, радниці Virtuoso та співзасновниці Steuber Travel Group тиждень після Дня подяки до перших двох тижнів грудня – найкращий час для річкових круїзів. Тим паче, що багато з них проходять уздовж річок Дунай, Майн і Рейн, де наприкінці року відбуваються різдвяні ярмарки.