Є перша перемога на Чемпіонаті світу з шахів. Це найдовша партія в історії битв за титул

В Дубаї триває Чемпіонат світу з шахів, де змагаються чинний чемпіон Магнус Карлсен з російським гросмейстером Яном Непомнящим. Шоста партія стала першою результативною.

У ній переміг Магнус Карлсен. Попередні п’ять партій суперники зіграли внічию.

За темою: Стартував Чемпіонат світу з шахів. Розклад матчу

Тепер рахунок 3,5:2,5 на користь Карлсена.

Ця партія стала найдовшою в історії битв за титул чемпіона – шахісти просиділи за дошкою 7 годин 45 хвилин. Зроблено було 136 ходів. Попередній рекорд 124 ходи, його встановили у 1978 році Анатолій Карпов та Віктор Корчной.

Чемпіонат світу з шахів розпочався 24 листопада. Першу партію Карлсен і Непомнящий зіграли 26 листопада. Білими розпочав Непомнящий.

Непомнящий був визначений основним претендентом і конкурентом Карлсена достроково – 26 квітня в турнірі претендентів в Єкатеринбурзі.

Він лідирував з 8,5 очка, його найближчий переслідувач голландець Аніш Гірі втратив шанс на перемогу, програвши чорними Олександру Грищуку.

30-річний Магнус Карлсен звання найкращого гравця у світі виборов у 2013 році, і з того часу утримує титул. Двічі він переміг Вішванатана Ананда (2013 та 2014 роки), по разу – Сергія Карякіна (2016 рік) та Фабіано Каруану (2018 рік).

У січні 2020 року Карлсен побив рекорд за кількістю партій без поразок.

За темою: Хто привів збірну України з шахів до першого місця на чемпіонаті Європи