Гравці Національної хокейної Ліги не поїдуть на Олімпіаду. Причина – омікрон
Фото: EPA

Наступний олімпійський турнір з хокею серед чоловіків відбудеться без гравців Національної хокейної ліги. Про це повідомляє офіційно НХЛ.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Раніше НХЛ уклала колективний договір про те, що топові гравці найпрестижнішої ліги мали повернутися на Олімпіаду вперше з 2014 року і виступити на Іграх 2022-го та 2026 року.

У домовленостях НХЛ щодо участі в Олімпійських іграх було зазначено, що ліга може змінити рішення, якщо погіршиться ситуація з коронавірусом.

Зараз НХЛ була змушена зробити паузу в регулярному сезоні через масове поширення штаму омікрон і перенести 50 матчів. Більшість матчів перенесли на лютий, коли й мала відбутися пауза на Олімпіаду.

НХЛ встигла відмовитися від Ігор до дедлайну 10 січня, а отже організація не платитиме штраф за пізню відмову.

Замість гравців НХЛ збірні можуть заявити професійних хокеїстів інших ліг, а також молодь, яка грає на любительському рівні.

Це вже друга Олімпіада, яку пропускають гравці НХЛ. Раніше вони виступали у п’яти Олімпійських іграх поспіль, починаючи з 1998 року. Позиція НХЛ полягала в тому, що участь в Олімпійських іграх зриває її сезон.

У Міжнародному Олімпійському комітеті розчаровані таким рішенням, але "поставилися із розумінням".

"Ми знаємо, що після пропуску Пхьончхана-2018 гравці дуже хотіли взяти участь у Пекіні-2022, оскільки саме вони стали впливовою силою угоди про участь, яка була досягнута у вересні між лігою та Асоціацією гравців НХЛ. Звичайно, ми розчаровані тим, що хокеїсти втратять ще одну можливість стати олімпійцями. Однак  ми, як і раніше, з нетерпінням чекаємо на виступ у Пекіні найкращих хокеїстів з інших елітних ліг зі всього світу", – йдеться у заяві МОК.  

Чинними олімпійськими чемпіонами чоловічого турніру є збірна Олімпійських атлетів Росії. Друге місце тоді посіла Німеччина, а третє – Канада.

Олімпійські ігри-2022 у Пекіні відбудуться 4-20 лютого.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин