Гравці Національної хокейної Ліги не поїдуть на Олімпіаду. Причина – омікрон
Фото: EPA

Наступний олімпійський турнір з хокею серед чоловіків відбудеться без гравців Національної хокейної ліги. Про це повідомляє офіційно НХЛ.

Раніше НХЛ уклала колективний договір про те, що топові гравці найпрестижнішої ліги мали повернутися на Олімпіаду вперше з 2014 року і виступити на Іграх 2022-го та 2026 року.

У домовленостях НХЛ щодо участі в Олімпійських іграх було зазначено, що ліга може змінити рішення, якщо погіршиться ситуація з коронавірусом.

Зараз НХЛ була змушена зробити паузу в регулярному сезоні через масове поширення штаму омікрон і перенести 50 матчів. Більшість матчів перенесли на лютий, коли й мала відбутися пауза на Олімпіаду.

НХЛ встигла відмовитися від Ігор до дедлайну 10 січня, а отже організація не платитиме штраф за пізню відмову.

Замість гравців НХЛ збірні можуть заявити професійних хокеїстів інших ліг, а також молодь, яка грає на любительському рівні.

Це вже друга Олімпіада, яку пропускають гравці НХЛ. Раніше вони виступали у п’яти Олімпійських іграх поспіль, починаючи з 1998 року. Позиція НХЛ полягала в тому, що участь в Олімпійських іграх зриває її сезон.

У Міжнародному Олімпійському комітеті розчаровані таким рішенням, але "поставилися із розумінням".

"Ми знаємо, що після пропуску Пхьончхана-2018 гравці дуже хотіли взяти участь у Пекіні-2022, оскільки саме вони стали впливовою силою угоди про участь, яка була досягнута у вересні між лігою та Асоціацією гравців НХЛ. Звичайно, ми розчаровані тим, що хокеїсти втратять ще одну можливість стати олімпійцями. Однак  ми, як і раніше, з нетерпінням чекаємо на виступ у Пекіні найкращих хокеїстів з інших елітних ліг зі всього світу", – йдеться у заяві МОК.  

Чинними олімпійськими чемпіонами чоловічого турніру є збірна Олімпійських атлетів Росії. Друге місце тоді посіла Німеччина, а третє – Канада.

Олімпійські ігри-2022 у Пекіні відбудуться 4-20 лютого.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин