Уряд визначив, як через плагіат позбавляти бакалаврів і магістрів ступеня

В Україні через порушення академічної доброчесності тепер можуть позбавляти освітнього ступеня бакалавра і магістра. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів 26 серпня, повідомили в пресслужбі Міністерства освіти і науки.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Ухвалений Порядок визначає:

  • процедуру скасування рішення про присудження ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації у разі виявлення фактів порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності;
  • процедуру розгляду справи про порушення здобувачем вищої освіти академічної доброчесності;
  • процедуру розгляду питання щодо добровільної відмови здобувача вищої освіти від ступеня вищої освіти та присвоєння відповідної кваліфікації;
  • правові наслідки скасування рішення та порядок його оскарження.

Дія Порядку поширюється на рішення про присудження таких ступенів вищої освіти – "молодший бакалавр", "бакалавр", "магістр".

За темою: В Україні змінили форми дипломів. "Червоних" уже не видаватимуть

Перевірятимуть звинувачення у плагіаті впродовж двох місяців. За цей час особа може добровільно відмовитися від ступеня вищої освіти та відповідної кваліфікації. 

Керівник МОН Сергій Шкарлет вважає рішення важливим і що це "сприятиме формуванню відповідальності здобувачів вищої освіти в Україні та підвищенню їхньої конкурентоспроможності".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин