Кабмін дозволив виділити з бюджету кошти на створення онлайн-уроків
Сергій Шкарлет (Фото: пресслужба МОН)

Як пояснив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час позачергового засідання уряду 13 жовтня, розширення напряму спрямування коштів за бюджетною програмою дозволить забезпечити дистанційне навчання під час карантину.

За його словами, планується виділити кошти на розроблення, придбання та супроводження дистанційних курсів з різних предметів, а також  розміщення в інформаційно-телекомунікаційних системах онлайн-уроків для учнів та вчителів.

Відповідаючи на питання батьків на брифінгу після засідання уряду, Шкарлет зазначив, що після 30 жовтня, у залежності від рівня епідемічної ситуації в країні, для учнів початкової школи можуть бути запроваджені інші форми навчання, крім дистанційної. Зокрема, змішана або очна.

У МОН неодноразово заявляли, що організувати дистанційне навчання для молодших школярів проблематично.

Раніше директор Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій заявив, що у жовтні Кабмін має ухвалити низку нормативних актів, які дозволять спрямувати кошти на створення Всеукраїнської школи онлайн-2. За його даними, всього на це планується витратити 63 мільйони гривень. Коли її планують запустити та як зміниться проєкт, він розповів Liga.Life.