МОН рекомендує відправити на дистанційку учнів в жовтій та помаранчевій зонах
Ілюстративне фото: пресслужба президента

Міністерство освіти оновило рекомендації по дистанційному навчанню для школярів 5-11 класів та студентів.

Про це повідомив керівник МОН Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Тепер закладам освіти радять відправляти на дистанційку учнів 5-11 класів і студентів закладів, які розміщені в жовтій і помаранчевій зонах.

"Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби", – написав Шкарлет.

Дивіться відео: Я з LIGA.net. Вакцинувався "індійським шмурдяком" від COVID-19

Також МОН радить продовжити за можливості канікули в школах.

І нагадує, що на території регіонів, для яких встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

  • Канікули в українських школах почнуться наступного понеділка, 22 березня, і триватимуть тиждень. Але в різних містах ці дати відрізняються: на Львівщині з 15 березня до 22-го, а в Миколаєві – з 22 березня по 4 квітня. 
  • На Київщині дати канікул в різних школах варіюються: у шести школах були оголошені з 9 по 14 березня; в 47 громадах області пройдуть 22−28 березня, ще в 15 громадах – з 29 березня до 4 квітня.
  • За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, в Україні почалася друга хвиля епідемії COVID-19.