ЦГЗ рекомендує віддавати залишкові дози вакцини нардепам і учасникам бойових дій
Ілюстративне фото: Роман Балук

Залишковими дозами вакцини від коронавірусу дозволили щеплювати учасників бойових дій на Донбасі.

Новий перелік категорій осіб, які претендують на позачергову вакцину опублікували на фейсбук-сторінці Центру громадського здоров’я.

Так, "для популяризації вакцинації" залишковими дозами ЦГЗ рекомендує вакцинувати:

  • Ветеранів АТО/ООС;
  • Народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;
  • Видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років.

В Департаменті охорони здоров’я кожної області має бути визначена відповідальна особа, яка спільно з пресслужбою ОДА буде формувати списки публічних та громадських діячів, додали в ЦГЗ.

"Обирати необхідно тих громадських діячів, що активно спілкуються із пріоритетними групами, які зараз вакцинують, підтримують і активно інформують про перебіг вакцинації від COVID-19", – пояснили там.

Раніше LIGA.Life описувала, як формують такі списки в найбільших містах України.

Що це за залишкові дози вакцини – у флаконах, які розвозять мобільні бригади, по 10 доз препарату. Після того, як флакон відкривають – препарат потрібно використати за шість годин. Як ні – він псується і його утилізують. І коли відмовляється вакцинуватися хтось із записаних медпрацівників – бригади повинні мати "лаву запасних".