На території найбільшого київського екопарку проведуть роботи з благоустрою
Фото: petition.kyivcity.gov.uа

Депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник спільно з керівництвом КО "Київзеленбуд" та ГО "Екопарк Совські ставки" разом з активістами провели виїзну нараду та обговорили план проведення робіт із доброустрою території екопарку біля Совських ставків.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це повідомили в Київраді.

"Місто виграло всі судові справи, і територія екопарку повернулася у комунальну власність, станом на зараз 19 га вже передані в постійне користування КО "Київзеленбуд", та понад два га у процесі оформлення", – повідомила Пинзеник.

Депутатка Київради також наголосила на необхідності захисту території Совських ставків та проведення робіт із доброустрою зеленої зони.

За домовленістю з КО "Київзеленбуд" буде здійснено низку першочергових робіт на території парку відпочинку, а саме:

  • наведено лад з аварійними деревами;

  • встановлено урни, великі контейнери для сміття;

  • встановлено еколавки.

Зараз триває процес актуалізації даних щодо ситуації з колектором і каналізацією з прилеглого приватного сектору.

"В умовах воєнного стану жодної мови про капітальний ремонт парку не йде, оскільки бюджет таких робіт може сягати десятків мільйонів, однак на часі провести роботи з доброустрою, щоб зробити це насправді унікальне місце більш затишним та безпечнішим для відвідувачів", – поділилася Олеся Пинзеник.

Совські ставки були створені Києво-Печерськими монахами, це природний каскад озер, проте у 1970-х роках тут був рибгосп, а потім сталася велика повінь.

"За територією не доглядали, ставки поступово стали замулюватись, а прилегла територія – перетворюватися на звалище побутових відходів", – резюмує депутатка.