Нардеп каже, що УДО підтвердило зникнення запису голосування за Шкарлета. УДО заперечує

Нардеп від Голосу Ярослав Железняк каже, що в Управлінні державної охорони підтвердили, що запис голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти зник.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі, стверджуючи, що його команда зустрічалася з представниками УДО, де й підтвердили факт зникнення відео.

"Так, офіційне відео кнопкодавства за Шкарлета чудесним чином випарувалося. Нагадую, що це були докази в кримінальній справі", – повідомив Железняк.

LIGA.Life звернулося в пресцентр УДО з проханням прокоментувати заяву нардепа і очікує відповіді.

Доповнення:

В Управлінні держохорони кажуть, що інформація про зникнення відеозаписів за 17 грудня не відповідає дійсності.

І додають, що розпорядником такої інформації, як запис голосування, виконаний УДО, є Апарат Верховної Ради України, так як оснащення об’єктів технічними засобами охорони ВР здійснюється коштом з держбюджету.

15 лютого на засіданні погоджувальної ради Железняк звернувся з питанням щодо відеозаписів до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Дмитро Разумков заявив, що у випадку підтвердження зникнення записів, в Раді "шукатимуть механізми щодо їхнього відновлення".

  • 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета повноцінним міністром освіти. Табло показало рівно 226 голосів "за" – мінімум, необхідний для призначення. 
  • Про те, що Шкарлет встиг зробити, поки був т.в.о. міністра освіти, читайте тут.
  • Нардеп від Голосу Інна Совсун заявила, що вони побачили фальсифікацію результатів голосування. Зокрема, що жодна людина не бачила Суркіса в залі парламенту, а його картка проголосувала "за".
  • У Верховній Раді відмовилися розбиратися з доказами, наданими депутатами, про ймовірне кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.
  • 18 січня в Офісі генпрокурора порушили кримінальне провадження – там перевірять, чи законно Шкарлет став міністром освіти.