"Нікого не обіймав" – українець Абраменко прокоментував фото з росіянином на Олімпіаді
Олександр Абраменко

До України з Пекіну повернувся фристайліст Олександр Абраменко – автор єдиної перемоги "синьо-жовтих" на Олімпіаді-2022.

"Мою медаль я присвячую всій Україні та кожному її громадянину. Коли стояв на схилі, то думки про вашу підтримку зігрівали мене. Я мав змогу подивитися Ігри, бо наш виступ був наприкінці. Бачив, що ми все ніяк не можемо завоювати першу медаль. З плином часу я зрозумів, що все більше відповідальності лягає на мене. Коли ти чинний олімпійський чемпіон, то і відповідальність за результат вища", – заявив Абраменко.

Читайте також: Ризиковий стрибок, щаслива лопата, історична подія – все про срібло Абраменка на Олімпіаді

Також він зазначив, що радий був виграти медаль саме у День єднання, 16 лютого. Крім того, Абраменко прокоментував фото, які з'явилися після церемонії нагородження, і які вже на пропагандистських російських ресурсах називають "справжньою демонстрацією дружби українців та росіян". На них Ілля Буров – представник ОКР – обіймає Абраменка після оголошення результатів.

"Нікого не обіймав" – українець Абраменко прокоментував фото з росіянином на Олімпіаді
З соцмереж

"Я нікого не обіймав цього разу. Лише привітав по-спортивному, як спортсмен спортсмена, і все", – цитує Абраменка Суспільне. Спорт.

Водночас Ілля Буров такі обійми називав "проявом дружби", і Абраменко просив його бути обережнішим.

"Ми обговорювали цей момент, він не казав не підходити до нього, але просив бути обережнішим. Але як я міг не привітати друга? Тож все нормально", – заявив Буров російським ЗМІ.

Під час самої церемонії нагородження український та російський фристайлісти не спілкувалися та не підходили один до одного.

"Нікого не обіймав" – українець Абраменко прокоментував фото з росіянином на Олімпіаді
Фото: EPA

Нагадаємо, що у 2018 році саме через фото Абраменка, який обіймався з Буровим на подіумі, відбувся скандал.

Для України Олімпійські ігри у Пекіні вже завершилися. Єдину нагороду зміг вибороти фристайліст Олександр Абраменко. Він став другим у лижній акробатиці. Зараз в медальному заліку Україна посідає 24-те місце.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин