Проблеми зі зв'язком, не всі навчаються синхронно – Шкарлет про моніторинг онлайн-уроків
Ілюстрація Depositphotos.com

Держслужба якості освіти провела моніторинг дистанційного навчання в школах, пише в своєму телеграм-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

"Серед недоліків, які виявив моніторинг: якість інтернет-зв’язку, участь у синхронному режимі навчання не всіх учнів з класу, оперативність появи актуальної інформації про організацію дистанційного навчання на сайтах закладів освіти", – каже він.

Дослідження тривало з 11 по 22 жовтня включно. Усього за час дослідження працівники територіальних органів Служби якості освіти відвідали 1078 онлайн-уроків, повідомляє міністр.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Моніторинг також показав, що в усіх областях України спостерігається високий рівень цифрової грамотності педагогів, а під час дистанційного навчання школи здебільшого використовують поєднання синхронного та асинхронного режимів (93%), повідомляє Сергій Шкарлет.

Водночас, найбільше закладів, які використовують лише асинхронний режим навчання, – у Тернопільській та Волинській областях (93% і 37% відповідно). Тож міністр закликав департаменти освіти Тернопільщини та Волині вжити заходів й для синхронного навчання дітей.

За словами Шкарлета, під час дистанційного навчання у всіх областях переважна більшість шкіл використовують інформаційно-комунікаційні системи, зокрема електронні освітні платформи: 

- ресурс для змішаного та дистанційного навчання "Всеукраїнська школа онлайн"; 

- українську електронну освітню систему "Мій Клас"; 

- хмарні сервіси Google (G Suite, Classroom, Google Meet, Class Time); 

- онлайн-сервіси та інструменти для проведення відеоконференцій та онлайн-зустрічей за допомогою програмних застосунків Zoom та Skype.

Міносвіти продовжуватиме практику моніторингу онлайн-уроків, обіцяє Шкарлет.