Що таке Сімейні Кімнати в лікарнях і навіщо їх створюють
Фото - МакДональдз
Партнерська новина Партнерська новина
Партнерська новина

В українських державних лікарнях, зазвичай, не передбачено спеціального місця, де родичі та батьки можуть комфортно перебувати під час тривалої хвороби дитини, аби регулярно бачитися з нею.

У той же час, згідно з міжнародними дослідженнями, кожна друга дитина відчуває стрес та тривогу в незнайомому місці та оточенні, коли батьків немає поруч.

Сімейні Кімнати у лікарнях, облаштуванням і підтримкою яких займається Фундація Дім Рональда МакДональда, покликані вирішити цю проблему. Кожна кімната обладнана по-різному, але тут відвідувачі можуть не тільки провести час зі своєю дитино в максимально наближеній до домашньої атмосфері, а й приготувати чи розігріти обід, випити чаю чи кави, відпочити та поспати, випрати та висушити одяг. Головне – не залишати маленького пацієнта самого у лікарні.  

Що таке Сімейні Кімнати в лікарнях і навіщо їх створюють
Сімейна кімната (Фото – МакДональдз)

Такий простір Фундація Дім Рональда МакДональда облаштовує в медзакладах з 2016 року.  За цей час вона відкрила 5 кімнат в обласних лікарнях Львова, Вінниці, Сум, Харкова та Києва. Перебування в них для родичів пацієнта є безкоштовним. За 4 роки роботи їх відвідали понад 50 тисяч гостей.

Як допомогти сім’ям залишатися разом у важкий для них час?

Щоб долучитися до відкриття й утримання кімнат для родин хворих пацієнтів, можна зробити благодійний внесок на сайті Фундації. Він може бути як одноразовим, так і регулярним.

Або надіслати sms на номер 88009 (одна sms вартістю 10 грн, не з корпоративних номерів).

Ще один спосіб допомогти – це програма Години_Для_Родини. Роблячи внесок на сайті, можна обрати будь-яку суму для допомоги.

Також у ресторанах МакДональдз щороку проходить благодійна програма "Долонька щастя", зібрані кошти із продажу сувенірної продукції йдуть на потреби Фундації.

Фундація була заснована в 2016 році. Вона є частиною глобальної благодійницької мережі Фундація Дім Рональда МакДональда, яка була заснована в 1974 році в США. Першим проектом організації на території України стало відкриття Сімейних Кімнат в державних дитячих лікарнях.

Що таке Сімейні Кімнати в лікарнях і навіщо їх створюють
Сімейна кімната (Фото – МакДональдз)