Ситуація з COVID-19 погіршується в переважній більшості областей – МОЗ
Ілюстративне фото: Сергій Долженко/EPA

Україна повинна готуватися до виходу з зеленої карантинної зони, заявив головний санлікар Ігор Кузін зранку 6 вересня в ефірі 1+1.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"Ситуація погіршується в переважній більшості областей, і ми вже бачимо, що найближчим часом Україна вийде з "зеленої" зони. Ми будемо вимушені запровадити "жовту" зону, де будуть більш жорсткі обмеження з відвідування масових заходів або спортивних залів. Кожна нова зона – "жовта" чи "помаранчева" – покликана не допустити тотального локдауну в країні, тобто переходу до "червоної" зони", – сказав Кузін.

Жовта зона, каже головний санлікар, – умовна тривога, що свідчить про загрозу подальшого зростання кількості захворювань.

Нині добова кількість хворих на COVID-19 в Україні наближається до 1 000 хворих на добу.

  • У МОЗ прогнозують, що локдаун буде не раніше листопада. Але вже зараз загрозлива ситуація спостерігається в Чернівецькій області, місцева влада говорять, що вона – за крок від помаранчевої зони карантину.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко каже, що у вакцинованих можуть бути переваги при жорсткому карантині. Зараз вакцини від коронавірусу доступні всім бажаючим, в Україні двома дозами прищепили більше 4 млн осіб.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин