Тисяча за вакцинацію. COVID-сертифікат потрібно згенерувати вже – Мінцифра

Щоб отримати 1000 грн за вакцинацію потрібно згенерувати COVID-сертифікат у Дії вже, повідомив керівник Мінцифри Михайло Федоров.

Гроші мають нараховувати з 19 грудня. Їх зможуть отримати ті, хто матиме "зелений" сертифікат, тобто, про повну вакцинацію від коронавірусу.

Для цього в застосунку необхідно буде обрати послугу "єПідтримка", пройти перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкрити віртуальний рахунок в онлайн-банку, отримати на нього гроші та витратити їх на придбання послуги у суб’єкта господарювання, який бере участь у програмі.

Щоб згенерувати сертифікат в Дії, потрібно:

  • завантажити застосунок,
  • авторизуватися,
  • натиснути "додати документ" на головному екрані або обрати "COVID-сертифікати" в послугах,
  • не забути поставити галочку про згоду на обробку персональних медичних даних. 

Якщо лікар вніс коректну інформацію в електронну систему, сертифікат з'явиться в застосунку автоматично.

За темою: Не генерується COVID-сертифікат в "Дії". Що робити. Пояснює НСЗУ

"Зараз отримати сертифікат у застосунку можна і з ID-карткою, і з паспортом-книжечкою. Потрібно лише авторизуватися через BankID", – нагадав Федоров.

Довідково: програма "єПідтримка" стартує з 19 грудня та триватиме впродовж наступного року. В рамках програми громадяни зможуть отримати від держави 1000 гривень за вакцинацію від коронавірусу. Раніше повідомлялося, що ці гроші можна буде витратити на абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси. Тепер до цього переліку також додали купівлю книг.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин