Українці вже використали понад 200 млн грн "єПідтримки": на кіно, книги та подорожі
Фото: depositphotos.сom

Станом на 22 грудня українці витратили уже 200 мільйонів за програмою "еПідтримка". Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко на брифінгу.

"Вже 5,5 мільйона українців відкрили картки в банках, сформовані заявки в "Дії" на отримання виплат від 4,5 мільйона українців, понад 2,3 мільйона українців вже отримали виплату в 1000 гривень", – розповіла Свириденко.

Свириденко анонсувала, що на подальших етапах уряд планує запровадити, щоб програма "еПідтримка" була доступна й офлайн, а не лише через "Дію".

Зараз, за інформацією міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, до програми залучені шість банків, ще 13 – в процесі під'єднання. Також він зазначив, що найбільше виплат за програмою "еПідтримка" витрачають на книжки та квитки в кіно.

Читати також: На що витратити 1000 єПідтримки: зібрали найкращі пропозиції

А от за словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, крім книжок та кіно українці ще витрачають ці виплати на купівлю квитків на потяги. Зокрема на туристичні напрямки до Івано-Франківська, Львова та Буковеля. А вже далі у списку йдуть театри, концерти та різні вистави, спорт. 

15 листопада президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.

16 грудня Мінекономіки почало зараховувати перші гроші за пілотною версією програми "єПідтримка" – ті, хто має зелений СOVID-сертифікат та зареєстрував картку, отримали тисячу гривень.

Цю тисячу за вакцинацію потрібно буде витратити впродовж чотирьох місяців – на концерти, кіно, книжки та поїздки. Далі вони повертаються до бюджету.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин