В ІМЗО пояснили, як виправлятимуть карту без Криму в друкованих підручниках з історії

Щоб виправити умовну позначку в підручниках з Історії України для 9 та 10 класів, де карта України зображена без Криму, в обласні департаменти освіти розішлють спеціальні наліпки.

Про це повідомили в Інституті модернізації змісту освіти у відповідь на запит LIGA.Life.

Вас може зацікавити: Скандали зі шкільними підручниками: скільки платить держава та хто відповідає за помилки

"Нові зразки умовних позначень для вклейки будуть надруковані накладами відповідно до накладів підручників для 9 і 10 класів і розіслані до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій для здійснення вклейки/заклеювання на відповідних сторінках в обох підручниках у закладах освіти", – йдеться в повідомленні.

Раніше інститут зобов’язав видавництво "Грамота" виправити помилку в електронній версії підручників.

В ІМЗО також нагадали, що розробляють новий порядок конкурсного відбору підручників. Згідно з ним, електронні версії підручників будуть у відкритому доступі на всіх етапах конккурсу. Також планують залучити до цього процесу Національну академію наук і Національну академію педагогічних наук. 

  • Мова про підручник "Історія України. Підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти" (Рівень стандарту), Автор: О.К.Струкевич, Видавництво: Грамота, 2018, та "Історія України" підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів Струкевич О. К.", Грамота, 2017 рік.
  • Історики Валерій Рижков та Віталій Скальський звернули увагу, що серед умовних позначок на перших сторінках підручників карта України має неповний вигляд.
  • У видавництві "Грамота" кажуть, що зображення півострова "було частково закрито векторним файлом".