У МОН провели кадрові зміни серед заступників Шкарлета. З'явився один новий
Фото з facebook

Під час засідання уряду 23 грудня був звільнений заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, а потім призначений на посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції. Також була призначена ще одна заступниця – Віра Рогова.

Про це повідомив народний депутат Василь Мокан.

"На сьогоднішньому засіданні члени Кабміну проголосували за звільнення Вітренка Андрія Олександровича – з посади заступника Міністра освіти і науки України", – написав він у Facebook.

Він додав, що Вітренка на тому ж засіданні призначили заступником з питань євроінтеграції. Віра Рогова була призначена на його місце. Раніше вона очолювала департамент освіти і науки Київської ОДА.

17 грудня Кабмін призначив на посаду міністра освіти Сергія Шкарлета, який пів року був на посаді виконуючого обов'язків.

Крім того, відомо, що його заступник Вітренко став депутатом Київради від "Слуги народу", а також головою постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Вітренко тривалий час працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Зокрема був доцентом економічного факультету.

У жовтні повідомлялося, що заступника Шкарлета нібито планують призначити в.о. ректора КНУ імені Шевченка, оскільки закінчився термін контракту попереднього ректора Леоніда Губерського. Однак проти цього виступили студенти. В офіційній заяві студпарламенту КНУ зазначалося, що Вітренко проводив в університеті агітаційний захід "Слуги народу".

Також він, перебуваючи на посаді заступником міністра МОН, балотувався на посаду ректора вказаного вишу, але програв.

Читайте також: Шкарлета призначили повноцінним міністром освіти. Що він встиг зробити поки був в.о.