У наглядовій раді Одеської юракадемії з'явився Портнов – підтвердило і затвердило МОН
Андрій Портнов. Фото: скріншот із відеозапису

До складу наглядової ради Національного університету "Одеська юридична академія" увійшов Андрій Портнов, який був заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в наказі №31, виданому Міністерством освіти і науки 11 січня 2021 року, підтвердили в пресслужбі МОН у відповідь на запит LIGA.Life.

Окрім Портнова до складу ради увійшли Вадим Новинський, Лідія Ізовітова, Василь Кремень та Леонід Кучма.

У наглядовій раді Одеської юракадемії з'явився Портнов – підтвердило і затвердило МОН
Джерело: Facebook Андрій Кулібаба

В міністерстві нагадали, що керівництво університетів саме формує склад наглядової ради, згідно з частиною першою статті 37 Закону України "Про вищу освіту". 

"У січні 2021 року Національний університет "Одеська юридична академія" звернувся до Міністерства освіти і науки України з листом, яким вніс пропозицію щодо персонального складу Наглядової ради Національного університету "Одеська юридична академія", – йдеться у відповіді.

Читайте також: Агентство по забезпеченню якості освіти знайшло плагіат в роботі Портнова

Так, після перевірки МОН встановило, "що у поданій пропозиції відсутні особи, які не мають права входити до складу Наглядової ради НУ "ОЮА".

В міністерстві додали, що підтримують "повноцінну реалізацію принципів університетської демократії та автономії закладів вищої освіти з урахуванням міжнародних зобов’язань України та норм національного законодавства".

Довідково: Національний університет "Одеська юридична академія" - один із провідних закладів вищої юридичної освіти України. Його президентом є Сергій Ківалов, колишній регіонал, у 2004 році був головою Центральної виборчої комісії. НУ "ОЮА" є підписантом Великої хартії університетів та членом Асоціації європейських університетів і Європейської організації публічного права.