В Україні відстежуватимуть випадки повторного інфікування COVID-19 – ЦГЗ

В Україні планують відстежувати повторні випаки інфікування коронавірусом.

Про такі плани Міністерства охорони здоров’я розповів виконавчий директор Центру громадського здоров’я Ігор Кузін, пише РБК-Україна.

"Інформаційна система у нас працює і дозволяє реєструвати кожен випадок. Тому я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо зробити аналітику з повторного інфікування. Ми таку статистику не робили, але вже від обласних лабораторних центрів ми отримуємо відгуки, що такі випадки є і вони реєструються", – сказав Кузін.

Він додав, що зараз фіксують випадки повторного захворювання раніше ніж через три місяці.

"Раніше вважалося, що такі випадки можливі лише після трьох місяців з моменту захворювання. Те, що ми бачимо зараз – це трапляється. У невеликій кількості. І це може відбуватися навіть через місяць після основного захворювання. Однак, хороша новина, що це не масове явище", – зазначив Кузин.

  • 8 жовтня 2020 року головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що повторне зараження коронавірусом людини, яка перехворіла COVID-19, скоріше винятком, ніж правилом. Але у світі це питання досліджують.
  • Зараз відомо, що антитіла в крові перехворівшої людини залишаються протягом трьох-чотирьох, а у деяких людей – і до шести місяців.
  • За словами Ляшка, в системі МОЗ зареєстровано близько 20 випадків повторного зараження: 17 в Чернівецькій області та три-чотири в інших регіонах.