В Україні проведуть серію безкоштовних вебінарів для психологічної підтримки онкопацієнтів
Фото unsplash.com

Лекції від фахівців пройдуть в рамках Всеукраїнського соціально-освітнього проєкту "Бути поруч", який стартував у жовтні цього року. Організатори сподіваються, що такі вебінари можуть бути підтримкою і для онкологів в Україні, які працюють безпосередньо з пацієнтами та можуть направляти їх та їхніх близьких на подібні освітні зустрічі.

"Щороку 140 тисяч українців стикаються з діагнозом "рак". І майже така ж кількість людей – рідних та близьких – стоять поруч з пацієнтом, щоб допомогти протистояти викликам хвороби. Створюючи серію вебінарів "Бути поруч", ми хотіли охопити найбільш поширені питання, з якими стикаються як безпосередньо онкопацієнти, так і їхні рідні, партнери, друзі, колеги", – розповіла експертка проєкту, практичний психолог Вікторія Костецька.

За її словами, участь абсолютно безкоштовна, а кожна фахова бесіда буде проходити не тільки з досвідченими спеціалістами, але й з пацієнтами, які готові поділитися власним досвідом протистояння хворобі.

Зазначається, що всього в Україні нараховується 1,2 млн онкопацієнтів. Все більше реєструють хворих молодшого віку. Серед усіх пацієнтів, кожен 6-й чоловік (16,6%), та кожна 4-а жінка (24,2%) мають вік 30-54 років. Серед жінок найпоширенішим онкологічним захворюванням є рак молочної залози – 20,6% серед усіх випадків злоякісних новоутворень. Серед чоловіків – рак легень (15%).