В Україні розроблятимуть вакцину від Covid-19 – грант виграв львівський вчений

Українські дослідники отримали грант на розробку вакцини від вірусу, що спричиняє Covid-19. Кошти від Національного фонду досліджень України виграв директор Інституту біології клітини Національної академії наук Андрій Сибірний.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. Інформацію LIGA.Life підтвердили і в Інституті біології клітини НАН.

Сума гранту – 10 мільйонів гривень.

Вакцину від Covid-19, згідно з проєктом Сибірного, спробують створити на основі синтезу специфічного білка у дріжджів. Після чого препарат будуть випробовувати на тваринах.  До цього етапу планують дійти за пів року.

Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное

"Є багато нюансів у цій справі. Наприклад, законодавство України забороняє ввозити з-за кордону трансгенні тварини, а тільки на таких можна тестувати вакцину. Мабуть, науковці виконають цю частину роботи у співпраці з європейськими колегами", – додав Козицький.

Грант Нацфонду отримав і Костянтин Дмитрук – заступник Сибірного. Йому дадуть 5,1 мільйона гривень на розробку "антибіотика нового покоління". Планується, що розроблений препарат допоможе в лікуванні людей із коронавірусом, пояснив Козицький.