Засновник Сенсу відкриє нову книгарню в Івано-Франківську: де і коли вона з’явиться
Фото: facebook.com/sens.kyiv

Засновник мережі книгарень "Сенс" Олексій Ерінчак планує запустити новий заклад в Івано-Франківську. Відкриття очікують провести до кінця 2024 року, розповів він в інтерв’ю LIGA.Life.

Нову книгарню-кав’ярню площею близько 380 квадратних метрів відкриють в інноваційному центрі "Промприлад". Домовленості про це розпочалися ще півтора року тому, розповів засновник Сенсу:

Так співпало, що я навчався в Українській школі політичних студій разом із Юрком Филюком, який зараз займається проєктом "Промприлад". І для нього дуже важливо, щоби в екосистемі центру була книгарня. Тож Юрко запропонував це зробити нам.

Наразі проєкт виходить на фінішну пряму — Сенс на Промприладі сподіваються відкрити до кінця 2024 року. Книгарня ділитиме приміщення з проєктом "Текстура" від ГО "Тепле місто", який займається промоцією читання. Текстура буде розташована на другому поверсі й проводитиме заходи, а Сенс розміститься на першому та працюватиме у форматі книгарні-кав’ярні, як і інші заклади мережі у Києві.

"Там буде кав’ярня, будуть книжки, буде невелика дитяча кімната. Я сподіваюся, ця книгарня стане магнітом на Промприлад і хорошою частиною екосистеми для їхніх резидентів і всіх, хто там тусується", — розповів Олексій Ерінчак.

У відкриття нової книгарні на Промприладі очікують вкласти 15 мільйонів гривень. За оцінками засновника Сенсу, ці інвестиції мають окупитися впродовж 4-5 років. Однак, зазначає Ерінчак, він не має певності, чи буде це комерційно успішний проєкт, адже це його перший досвід виходу на ринок Івано-Франківська. Якщо ж експеримент вдасться, його планують розширити й на інші міста України.

"Я би дуже хотів йти на південь і схід, але через безпекову ситуацію це поки дуже складно", — пояснив підприємець.