Зміст:
  1. Що кажуть критики?
  2. 1. Зіркова трійка
  3. 2. Слабкий сценарій
  4. 3. Дуже швидкі бійки
  5. 4. Глянцева картинка
  6. 5. Замало жартів
  7. Але не все так погано

Відбулася прем'єра найдорожчого фільму Netflix "Червоне повідомлення". Загальний бюджет картини ще у вересні називався близько $200 млн.

Проте після перегляду фільму кінокритики назвали його провалом. Акцентуючи, що від такого зіркового складу і бюджету чекали рівня кінострічки значно вище.

Для порівняння інші гучні бойовики з приблизно таким же бюджетом – "Чорна вдова" від Marvel ($200 млн) і "Форсаж-9" від Universal ($225 млн) – мали значно більший успіх.

На відміну від критиків, глядачі не так категоричні. На своїх сторінках у Twitter Раян Рейнольдс та Ґаль Ґадот написали, що фільм встановив рекорд за кількістю переглядів у день прем'єри.

Про що фільм?

Агент ФБР Джон Хартлі отримує завдання – знайти та заарештувати найбільш розшукувану злодійку у світі мистецтва.

Її мета – вкрасти "яйце Клеопатри". Проте Хартлі не може впоратися самостійно і звертається по допомогу до найбільшого шахрая, якого також мав заарештувати. Чи буде з них команда?

Що кажуть критики?

"Фільм про крадіжку картин має бути гламурним та сексуальним, а цей нудний та стомливий", – реагує South China Morning Post.

"Червоне повідомлення" краще дивитися, займаючись іншими справами: пранням або оплатою рахунків", – пише Алонсо Дюральд з видання The Wrap.

"Фільм можна рекламувати як бадді-екшн для тих, кому сподобалася "Смертельна зброя", картина про пограбування або запаморочлива пригода у стилі "Скарбів нації". "Червоне повідомлення" нагадує всі ці фільми разом, але не дотягує до жодного з них. Це просто набір запозичень, які не складаються у єдину картину", - пише Кіт Ватсон зі Slant Magazine.

"Це прохідний бойовик, якому слід би бути сексуальнішим і розумнішим, ніж виявилося в результаті", – упевнений автор IGN.

 

Отже, що стало головними причинами, чому фільм "Червоне повідомлення" попри свій великий бюджет, виявився "переглянули один раз і досить".

1. Зіркова трійка

Творці фільму зібрали по-справжньому зірковий склад – Ґаль Ґадот, Дуейн Джонсон, Раян Рейнольдс. І саме за це тріо Netflix сплатив чималі гроші. За інформацією видання Variety, актори отримали по $20 млн за свої ролі.

Проте зірки зіграли на свій максимум усе, що могли показати в такому сюжеті. Приваблива Ґадот зупиняє усіх ворогів не лише посмішкою, але й з легкістю повторює будь-які трюки, як і в "Чудо-жінці". Джонсон – прогнозовано добрий силач, про розум та лисину якого знову і знову жартують інші герої, а Рейнольдс – традиційно смішний. Усе.

Не можна сказати, що гра акторів була поганою, але точно хотілося від цієї трійці чогось нового. Проте тут питання вже не до них, а до сценарію.

5 причин провалу фільму Netflix "Червоне повідомлення" у критиків, а глядачі – у захваті
ФОТО: Netflix

2. Слабкий сценарій

Без інтриги та цікавих ходів. Наперед розумієте: ці потоваришують, ці будуть разом, ось тут працюватиме усе тріо, тут їх спіймають. Наче режисер взяв усі типові моменти сотень бойовиків і просто їх повторив у своєму фільмі.

Якщо є "Вау, яка машина!", то точно на ній будуть їхати від переслідування. Бал-маскарад? Головні герої мають потанцювати та бажано, щоб це було танго. Якщо будуть допити, то хтось в останню мить має кричати: "Усе, усе, я все скажу, тільки не чіпайте його". Банально і прогнозовано. Звичайно, у багатьох бойових є моменти, які можна прорахувати наперед, така собі класика, але у "Червоному повідомленні" їх надто багато на кожні 5-10 хвилин фільму. 

Натомість залишається купа запитань щодо історій самих героїв. У кожного – своя трагедія з дитинства. У кожного – винні батьки, саме вони підштовхнули до крадіжок. А потім виявляється, що річ, за яку одного з них покарали в дитинстві, є артефактом, а він все життя про це не знав і носив її просто з собою. Це ж пам'ять про батьків. І якщо, наприклад, в історії про Лару Крофт такі моменти мають сюжетну лінію, пояснюються, обігруються, то в "Червоному посвідченні" – є двері, їх треба відкрити, дивись годинник – це ключ.

5 причин провалу фільму Netflix "Червоне повідомлення" у критиків, а глядачі – у захваті
ФОТО: Netflix

3. Дуже швидкі бійки

У чому фільм точно не програє – у бойових сценах. Їх дуже багато, вони якісно зняті. Немає відчуття, що спецефекти жахливі, що постановки нецікаві. Але в середині фільму ти розумієш, що вони надто швидкі, що муляє в очах. І якщо у кінострічках з Джекі Чаном, це знову ж таки обумовлено – бо це його стиль бою. То при перегляді "Червоного повідомлення" враження, наче потрібно було показати максимально багато бійок, щоб було зрозуміло, чому такий великий бюджет використали.

5 причин провалу фільму Netflix "Червоне повідомлення" у критиків, а глядачі – у захваті
ФОТО: Netflix

4. Глянцева картинка

Від чого неможливо відірватися – це від пейзажів у фільмі. А враховуючи погоду в Україні, так взагалі – дивилися б і дивилися на ці острови, океани тощо. В інших же випадках усе навколишнє надто ідеальне, аж блищить. Тюрма, арена для боїв з биками, будь-який музей, вулиця – відчуття, що це просто модний ролик, а не фільм. Хочеться якоїсь атмосферності, замість цього – просто красиво.

5 причин провалу фільму Netflix "Червоне повідомлення" у критиків, а глядачі – у захваті
ФОТО: Netflix

5. Замало жартів

Раян Рейнольдс, звісно, рятує всю ситуацію, але навіть від нього хотілося б більше жартів – влучних та до сліз від сміху. У фільм же ситуації викликають або посмішку, або деінде все ж може бути "ахаха".

Але не все так погано

Якщо не очікувати від цього фільму нічого неймовірного і не відштовхуватися від великого бюджету, то це все ж непогана стрічка для домашнього перегляду на один раз. От хочеться вам щось подивитися новеньке, згадали: "О, там же "Червоне повідомлення" вийшло". Увімкнули. Такої думки і велика кількість глядачів, які вважають, що це "непоганий фільм", "можна подивитися", "цікавенько, але на один раз", "просто, щоб відпочити".