Зміст:
  1. Санта-Барбара
  2. "Альф"
  3. "Елен і друзі"
  4. "Секретні матеріали" (інший переклад "Цілком таємно")
  5. "Друзі"
  6. "Комісар Рекс"
  7. "Ксена – принцеса-воїн"
  8. "Баффі – переможниця вампірів"
  9. "Дикий янгол"
  10. "Усі жінки – відьми…"

Заради них швидше бігли зі школи, щоби поки батьки на роботі, встигнути подивитися нові серії по телебаченню.

Одні записували серії на відеокасети, інші потім затирали "до дірок", щоб вивчити головну пісню, хтось збирав плакати з улюбленими акторами, а дехто за серіальне кохання переживав сильніше, ніж за власне.

На початку 90-х років вулиці "вимирали", коли з телевізорів лунало "пам-пара-па-а-а-ам, пам-пара-пам-пам", і з'являлася заставка з аркою з Санта-Барбари.

У середині 90-х було важко знайти людину, хто би не знав пісню "Камбьйо дало". Щоправда, версій було кілька: і "камбіо далор", і "камьо доло" – залежно від знання англійської мови.

Ми хвилювалися за бідного Альфа, якому ніяк не давали зжерти котів, сміялися, коли Рекс крав булки з ковбасою у своїх напарників, мріяли з легкістю володіти "шакрама", точили кіл для вампірів та вивчали заклинання з "Книги темряви".

Ми дорослішали, а серіали ще не закінчувалися, тому не всі прихильники змогли додивитися улюблені історії до кінця.

LIGA.Life згадала 10 серіалів та дізналася, чи був там happy end?

Санта-Барбара

(1984-1993, дев'ять сезонів)

Дев’ять років, 2137 серій – серіал дивилися не лише ми в дитинстві, але й наші батьки, бабусі та дідусі. Так! Кількість героїв у серіалі "Санта-Барбара" сягає безкінечності. Жартуємо, насправді менше. Але все одно згадати кожного буде важко. Проте спробуємо коротко пояснити, з ким що відбулося.

Сі-Сі знову впадає в кому після того, як дізнається, що його синові подобаються чоловіки. Погану звістку йому приніс Мейсон, який, маючи чергові страшні плани, потайки одружується з Джулією та переїжджає у будинок з привидами.

Тед та Лілі спочатку грають в любов, щоб викликати ревнощі у Рейфа та Анджели, а потім дійсно закохуються один в одного.

Якщо у вас ще не з'явилося запитання: "Хто ці люди?", то продовжуємо. Келлі вирішує повернутися до Роберта, але його викрадає брат. Ліса тікає від Круза, але падає з кручі.

"Альф"

(1986-1990, чотири сезони)

Милий інопланетянин з планети Мелмак, якого родина Таннерів назвала Альфом, усе ж зміг зв'язатися зі своїми друзями.

Вони вирішили відкрити нову планету, де зможуть жити за своїми правилами. І навіть їсти котів.

Ви ж пам’ятаєте, як Альфу було важко втриматися у Таннерів через ще одного чотирилапо-хвостатого члена родини?

Попрощавшись з сім'єю Таннерів, Альф відправляється в поле, де його повинні забрати друзі. Несподівано з'являються військові і забирають Альфа.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Альф"

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"Елен і друзі"

(1992-1994, чотири сезони)

Французькі студенти – Ніколя та Елен, Етьєн та Каті, Крістіан і Джоанна, Себастьєн та Лалі, Жозе і Бенедикт – тепер вже сорокарічні музиканти.

Тепер все по-дорослому: запис пісень, серйозні концерти, виступи не для задоволення, а тому що це бізнес. Елен після розриву з Ніколя зустріла "чоловіка своєї мрії". Вони планували одружитися, але її наречений загинув. Елен знадобився час, щоб пережити цю втрату, і вона все ж повертається до своїх друзів.

Після тривалого з’ясування стосунків Елен та Ніколя нарешті одружуються.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Елен та друзі"

"Секретні матеріали" (інший переклад "Цілком таємно")

(1993-2002, 11 сезонів)

Агенти Малдер та Скаллі шукають сина Уільяма, якого віддали на виховання до прийомних батьків задля збереження його життя. Але виявляється, що хлопця шукають не лише вони.

За ним полюють спецслужби та Курець – колишній урядовець та член таємного Синдикату, який існував для приховання правди про існування інопланетян. Уільям має надзвичайні сили: якщо він обере сторону зла, уже ніхто не врятує людство.

У фінальній битві Малдер вбиває Курця, Уільям підлаштовує свою смерть та зникає, а Скаллі зізнається напарнику, що вагітна.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Секретні матеріали"

"Друзі"

(1994-2004, 10 сезонів)

Росс зізнається Рейчел в коханні. Але вона має летіти до Парижа. Дівчина в останню мить змінює свої плани та замість Франції обирає кохання.

Моніка та Чендлер переїжджають за місто, всиновлюють двійнят.

Фібі одружується з Майком. У фінальній сцені друзі покидають квартиру Моніки та йдуть випити каву.

У 2021 році режисери серіалу зробили справжній подарунок для шанувальників "Друзів".

Актори знову зібралися на одному знімальному майданчику, щоби згадати, як 10 років вони грали в одному з найпопулярніших серіалів усіх часів.

"Комісар Рекс"

(1994-2014, 17 сезонів)

Німецька вівчарка Рекс – головний "красунчик" Віденської кримінальної поліції. Його поважають за вміння швидко реагувати на небезпеку, знайти слід та допомогти виявити злочинця.

Але, як і всі інші чотирилапі, Рекс має свої життєві слабкості – булка з ковбасою та м’ячик.

За 17 сезонів Рекс змінив сім напарників-господарів. А в останньому сезоні взагалі переїхав з Відня до Риму, де також став справжньою грозою для злодіїв.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Комісар Рекс"

"Ксена – принцеса-воїн"

(1995-2001, шість сезонів)

Її крик знав кожен, хто бодай раз подивився серіал. Її кидок шакрама (в деяких перекладах – чакра) намагалися повторювати школярі на перервах, щоправда, за допомогою бумерангу.

Раніше Ксена була безжальною вбивцею, а тепер – героїня, яка рятує людей від пограбувань, вбивств, тиранів та демонів.

Ксена стала справжнім воїном, який бореться за справедливість.  В останньому сезоні вона вирішує очиститися від колишніх гріхів.

Разом з подругою Габріель вони борються зі злим духом Йодоші та його численною армією самураїв. Щоб виграти цю битву, Ксена дозволяє вбити себе.

Її мета – поборотися з Йодоші у світі привидів і так врятувати всі душі, які демон зміг захопити. Серед них і ті люди, яких колись убила Ксена.

Принцеса-воїн здобуває перемогу, але відмовляється від шансу воскреснути. У фінальній сцені ми бачимо корабель, на якому пливуть привид Ксени та її подруги Габріель, які обговорюють плани майбутніх пригод.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Ксена – принцеса-воїн"

"Баффі – переможниця вампірів"

(1997-2003, сім сезонів)

Сьомий сезон розповідає про чергове воскресіння Баффі – американської дівчини, яка має надлюдські сили, і більшу частину свого життя бореться з вампірами. Це стало причиною нестабільності у світі, зірвало баланс між добром та злом, що дозволяє Первісному Злу наново атакувати людський світ.

У місті Саннідейлі відкривається школа потенційних Переможниць, яку очолює Баффі. Вона тренує дівчат до важкої битви. Є лише один шанс нарешті закінчити цю війну – вбити вампірів Турок-Хана та проповідника Калеба. Проте самі Переможниці не впораються.

Існує амулет, який тільки в руках "найчистішої душі" зможе перемогти Первісне Зло. Цим світлим воїтелем виявився вампір Спайк, який заради Баффі готовий померти.

Первісне Зло знищене, Баффі та команда вижила, місто Саннідейл зруйноване. У завершальній сцені сестра Баффі – Дон – запитує: "Що ми зараз робитимемо?". Баффі загадково посміхається…

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Баффі – переможниця вампірів"

"Дикий янгол"

(1998-1999, один сезон)

Попри купу перепон, Мілагрес та Іво одружуються. Крім того, Мілагрес дізнається, що насправді її мати жива.

Багато років дівчина була впевнена, що її мати померла під час пологів. Але це було не так. Увесь цей час вона була поруч з нею – жила в притулку при монастирі. Вона постійно доглядала за своєю донькою, але так і не наважилася розповісти їй свою таємницю.

"Усі жінки – відьми…"

(1998-2006, 8 сезонів)

Пайпер Голлівел уже давно стала найсильнішою відьмою з нині живих. Крім того, вона – мама двох дітей, Уайатт та Кріса, у шлюбі з їхнім янголом-спостерігачем Лео.

Але не лише вона намагається знову відмовитися від своїх сил та почати жити нормальним життям. Її сестра Фібі закохується у купідона і народжує трьох доньок.

А кузина Пейдж одружилася на звичайному офіцері поліції, відкрила школу магії та народила сина і дівчаток-близнючок.

Але спокійне людське життя швидко закінчується. Чергове Зло намагається захопити людський світ.

Щоб перемогти сили темряви, сестри Голлівел звертаються до всіх представників наймогутніших родини відьом – і з минулого, і з майбутнього. Виграють.

Пайпер народжує після цього дівчинку. І остаточно "відходить від відьомських справ", проте її справу продовжують діти.

"Баффі", "Санта-Барбара", "Зена" та "Зачаровані": як закінчилися улюблені серіали 90-х
Кадр з серіалу "Усі жінки – відьми..."

А які серіали 90-х дивилися ви?