Зміст:
  1. Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей
  2. Sneaker Wars: The Enemy Brothers Who Founded Adidas and Puma and the Family Feud That Forever Changed the Business of Sports
  3. Вбивство у Східному експресі
  4. Майстри масштабування. Неочевидні істини від найуспішніших підприємців світу
  5. The Fred Factor
  6. Парфуми
  7. Країна Мумі-тролів 

Цього тижня LIGA.Life зазирнула на книжкові полиці Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти та співвласниці закладів "100 років тому вперед", "Інші" та "Полтава". Інна поділилася сімкою улюблених книг. 

Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей

Автор: Крістофер Макдуґал.

"Для мене біг – не просто буденна активність чи одне з хобі, а й невіддільна частина мого світогляду та життя. Так було не завжди. Адже у школі ненавиділа фізкультуру. Вже у дорослому житті, дивлячись на марафонців та бігунів, людей з інвалідністю, подумала: невже я настільки слабка, що не зможу як вони. І побігла. Не відразу було легко, але з того часу моє життя змінилось назавжди", – ділиться досвідом підприємиця.

Книга "Народжений бігати" досліджує явище марафонського бігу, занурюючись у таємниці тараумара – корінного мексиканського племені. Воно відоме надзвичайними здібностями до бігу на довгі відстані. Макдуґал відкриває науку та культуру бігу, кидаючи виклик загальноприйнятій думці про взуття та тренування

"Книга не лише дає розуміння людської здатності до витривалості, але й надихає переглянути підхід до цієї, здавалося б, простої та звичної активності. Це захоплива розповідь, що поєднує в собі пригоди, науку та пошуки меж людського потенціалу", – стверджує Інна та додає: "Впевнена, вона точно зацікавить всіх, хто любить біг, спорт або просто пригодницькі історії".

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Yakaboo

Sneaker Wars: The Enemy Brothers Who Founded Adidas and Puma and the Family Feud That Forever Changed the Business of Sports

Автор: Барбара Сміт.

Гостроцікава історія двох культових спортивних брендів Adidas і Puma, які заснували брати-суперники Дасслери.

"Особисто мене зацікавили бізнес-аспекти індустрії спортивного одягу. Адже ця книга дає інсайти, щодо ефективного брендингу, маркетингу, залучення клієнтів. А ще у ній гарно розкрита тема того, як конкуренція може бути корисною для бізнес-середовища та суспільства, тому що стимулює інновації та зростання", – пояснює Інна. 

Авторка "проливає світло" на особисті та сімейні конфлікти, які сформували дві великі знамениті компанії. За словами підприємиці, читач може відстежити ланцюг подій, які привели ці бренди до створення потужного впливу на світ сучасного спорту та водночас зробили ці корпорації його невіддільною частиною. 

"Ця історія приблизно порівну насичена як драмою, так і бізнес-стратегіями. Тож, гадаю, сподобається тим, хто цікавиться історією бізнесу та спортом".

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Amazon

Вбивство у Східному експресі

Автор: Агата Крісті.

"Звичайно, як і більшість людей, я читаю не лише мотиваційні книги та бізнес-літературу. Іноді хочеться не напружуватись та просто розслабитись за цікавою книгою. Відпочити й забути про все на світі мені дозволяють детективи. Агата Крісті – ще з юності улюблена авторка", – розповідає Інна та додає: "Вбивство у Східному експресі" – безсмертна класика та загальновизнаний шедевр. Попри те, що вже давно знаю, чим все закінчиться, – кожного разу як вперше переживаю захоплення від таємничої та моторошної історії".

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: КСД

Майстри масштабування. Неочевидні істини від найуспішніших підприємців світу

Автори: Рід Гоффман, Джун Коен, Дерон Тріфф. 

"Це must have для кожного підприємця. Книга пропонує цінні ідеї та уроки від успішних бізнес-лідерів з таких компаній, як Apple, Nike, Netflix, Spotify, Starbucks, Google, Instagram і Microsoft. Вони надають практичні поради та розкривають секрети про масштабування бізнесу", – стверджує Інна.

За її словами, читання цієї книги може стати джерелом натхнення, якщо ви працюєте над стратегією чергового етапу розвитку бізнесу або якщо перебуваєте на початку підприємницького шляху. 

"Попри те, що книга надає досить глибокий аналіз складових успіху підприємництва, написана вона дуже простою мовою у формі сторітелінгу. Тому читається легко, швидко і точно не змусить нудьгувати", – додає підприємиця.

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Yakaboo

The Fred Factor

Автор: Марк Санборн.

"Особисто мене ця книга сильно мотивує щось змінити навколо себе, стати кращою версією себе".

У книзі добре показано, що навіть щоденні дії можна перетворити на незвичайні можливості. Автор доводить це на прикладі листоноші Фреда, який у своїй, здавалося б, найбуденнішій справі знаходить можливості вийти за межі рутинних обов’язків, додати у звичні завдання свіжу енергію та креативність. До того ж це не потребує жодних додаткових ресурсів. 

"Тож не потрібно боятись вкладати у роботу всю свою пристрасть та прагнути досконалості. І тоді, змінивши власне мислення та підхід до буденних справ, ви точно отримаєте винагороду у вигляді особистої та професійної реалізації", – підсумовує Інна.

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Amazon

Парфуми

Автор: Патрік Зюскінд. 

Ще одна страшна та містична історія, щоб "полоскотати нерви". Дуже цікаво було зануритись в атмосферу Франції 18 сторіччя, відчути її так гостро, як це передав автор через опис мільйонів різних запахів, описує підприємиця.

"Багато хто каже, що роман важкий та надто похмурий, але я не погоджуюсь. Сюжет нестандартний, а тому залишається у пам’яті. А мова автора настільки багата, сповнена метафорами та художніми образами, що попри відразливість образу головного героя, отримуєш велике задоволення від процесу читання".

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Yakaboo

Країна Мумі-тролів 

Автор: Туве Янссон.

"Хоч це і дитяча казка, я закохалась у сім’ю мумі-тролів вже у дорослому віці. Це далекі нащадки скандинавських тролів. Зовні вони білі й округлі, з великими мордами, які нагадують бегемотиків. Це безтурботна і заповзятлива сім'я, яка мешкає у будинку в Мумі-долині. У них вдома завжди панує дружня атмосфера", – розповідає Інна та додає: "Переконана, цих милих створінь неможливо не полюбити. Герої книги такі незвичні, а самі історії – не тільки розважальні, а й добрі та повчальні". 

Біг, бізнес та Мумі-тролі. 7 улюблених книг Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової Пошти
Фото: Yakaboo
Читайте також: Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA