Зміст:
  1. Зірки за обміном
  2. Мультик в кіно. Українське для малят
  3. Справжній Санта
  4. Стоп-Земля
  5. Любов і блогери
  6. Найкращі вихідні
  7. Генделик
  8. Носоріг
  9. Велика прогулянка
  10. Сусідка
  11. Еґреґор
  12. Я, "Побєда" і Берлін
  13. Національна команда
  14. Мирний-21
  15. Довбуш
  16. В.Сильвестров
  17. Пограбування по-українськи
  18. Щедрик
  19. Мавка
  20. 7 бажань
  21. Небо-парасолька
  22. Цензорка
  23. Клондайк
  24. Я працюю на цвинтарі
  25. Королі репу
  26. Смак свободи

LIGA.Life зібрала шпаргалку про всі українські прем'єри цього року. Не пропустіть.

Зірки за обміном

Прем’єра: уже в кінотеатрах

У головних ролях: Оля Полякова, Дзідзьо (Михайло Хома), Сергій Либа, Дмитро Вівчарюк, Юрій Горбунов, Наталія Сумська.

Про що фільм?

Новорічні свята – час, коли мають здійснюватися мрії. Поля Молякова та Фома Михайловський мріють бути №1 в шоубізнесі.

Черговий конфлікт двох зірок за звання "Артист року" завершується бійкою та криком: "На його місті маю бути я". Просили? Виконуємо.

Вранці вони прокидаються, помінявшись тілами. І виявляється, що, крім красивої обгортки зіркового життя, у кожного є ще крупа проблем. І тепер вчорашні вороги мають допомогти один одному владнати конфліктні ситуації в їхньому житті, інакше повернути своє тіло не вдасться.

Мультик в кіно. Українське для малят

Прем’єра: 13 січня

Про що мультфільми?

Герої українських мультсеріалів – "Хоробрі зайці", "210 добрих справ", "Маленьке містечко" та "Першосвіт" – зустрінуться разом у кінотеатрах.

Протягом року – щомісяця – на великі екрани виходитимуть чергові випуски українських мультсеріалів для дітей, які розповідатимуть про чергові пригоди маленьких героїв. Мультсеріали повчальні та українською мовою.

Справжній Санта

Прем'єра: 13 січня

У головних ролях: Богдан Бенюк, Олександр Попов, Ксенія Мішина, Дар'я Петрожицька, Володимир Шумко, Михайло Аугуст, Анна Добриднєва.

Про що фільм?

Коли до новорічних свят залишаються лічені дні, Санта вирішує, що у нього більше ніхто не вірить, тому він нікому нічого не зобов'язаний.

Санта вирішує йти на пенсію, не залишивши людям ні снігу, ні магії.

Він продає свій костюм незнайомцю, який вже давно припинив радіти "передноворічній атмосфері". І тепер від молодого чоловіка залежить, чи отримає безнадійне сучасне покоління подарунок та Новий рік?

Стоп-Земля

Прем'єра: 20 січня

У головних ролях: Маша Федорченко, Саша Іванов, Яна Ісаєнко, Сєня Марков.

Про що фільм?

16-річна Маша – інтроверт і почувається некомфортно в оточенні однолітків. Єдині, з ким дівчина може спілкуватися на будь-які теми, – друзі Яна і Сеня.

Крім майбутніх іспитів, із зони комфорту героїню вибиває закоханість в однокласника Сашу. Здається, що зізнатися у почуттях, витримати кінець навчання та вступ – ще та місія нездійсненна.

Любов і блогери

Прем’єра: 20 січня

У головних ролях: Ольга Сумська, Назар Задніпровський, Богдан Шелудяк, Тамара Яценко, Катерина Кістень, Інна Приходько, Іван Кухарчук, Георгій Делієв, Вадим Новіцький та інші.

Про що фільм?

Сучасні вибори – це вже не тільки голоси, які купили, чи ЗМІ, які стають інструментами піару для кандидатів. Сучасні вибори – це ще й блогери, які готові за гроші розповідати своїм підписникам будь-яку інформацію.

Принаймні так думав очільник містечка Кагаплик. Місцеві не збираються за нього голосувати, бо втомилися від його корупційних схем та небажання щось змінювати.

Щоб виграти вибори, мер запрошує столичних блогерів, які мають співати йому дифірамби.

Але молоді зірки соцмереж, дізнавшись про майбутню екологічну катастрофу через рішення продажного мера, розпочинають свою війну.

Найкращі вихідні

Прем'єра: 2 лютого

У головних ролях: Дар’я Петрожицька, Еліас Райхерт, Ганс Йорг Бертхольд, Ірма Вітовська, Аліна Чебан, Богдан Осадчук, Георгій Хостікоєв, Наталія Бабенко, Тарас Денисюк, Максим Девізоров, Олександр Рудинський, Максим Кириченко, Валерій Морозов.

Про що фільм?

Усі шляхи ведуть до Києва.

Німець Ганс їде до України та влаштовується волонтером на музичному фестивалі. Його мета – закохати в себе дівчину-організаторку.

Хлопці з Кривого Року мріють влаштувати столичну парубоцьку вечірку з єдиним обмеженням "тільки для киянок".

Міра мріяла про цю роботу не один день і ось нарешті отримала шанс – її запросили на співбесіду, але їхати зі Львова треба буде з молодшим братом.

Аліса збирається знайти свого тата-музиканта. Здавалося б, ідеальні плани вихідних. Але усе минуло не за сценарієм – один загубив хедлайнера фестивалю, друзі влаштовують бійку через ледь знайому дівчину, мрійниця-співачка чує найболючішу критику, а львів’янка не може знайти свого молодшого брата.

Справжній фільм-жахів. Але у них є цілий день змінити ситуацію та запам'ятати цю божевільну подорож як найкращі вихідні.

Генделик

Прем'єра: 10 лютого

У головних ролях: Владислав Мамчур, Людмила Загорська, Влад Нікітюк, Артем Єгоров, Максим Боряк, Єфросинія Мельник, Сергій Сипливий.

Про що фільм?

Іван Герасимов – відомий сценарист, але наразі у нього – творча криза. Він не встиг своєчасно віддати новий сценарій і тепер у нього два варіанти: або швидко написати замовлення, або бігти.

Бо ідей немає, а замовник – впливовий кримінальний авторитет. У місцевому генделику Іван знайомиться з людьми, які намагаються йому допомогти знайти ту саму історію, яка зачепить всіх.

Носоріг

Прем'єра: 17 лютого

У головних ролях: Сергій Філімонов, Аліна Зєвакова, Євген Григор’єв, Іван Тамашев, Дмитро Діма, Ірина Мак.

Про що фільм?

Колишній бандит на прізвисько Носоріг згадує, як і чому він обрав кримінальне життя. Розбірки, катування, бійки, вбивства – лише здобутий авторитет допомагав вижити у 90-ті. Але це злет коштував надто багато – втрачену родину. Проте одна зустріч іноді може змінити все життя, питання лише в тому – чи послухаєш ти незнайомця.

Велика прогулянка

Прем'єра: 24 лютого

У головних ролях: Юрій Ткач, Олена Кравець, Андрій Ісаєнко, Ірина Гатун, Михайло Жонін, Олексій Завгородній, Ілля Паладін, Маргарита Крупіна-Біньковська, Вероніка Лук’яненко, Алекс Березовський, Валерій Швець, Владислав Писаренко, Андрій Данилко, Інна Білоконь, Андрій Пятов, Євген Коноплянка.

Про що фільм?

Що головне на шашликах? Правильно, галявина.

Родини інтелігентів Драгоманових та бізнесменів Наливайченків приїжджають на природу і випадково зіштовхуються на одній галявині, яку кожна з сімей вважає своєю. Розпочинається війна за місце для шашликів, і тут з'являється ще один претендент, який сховав на цій самій галявині гроші, але знайти їх уже не може.

Сусідка

Прем'єра: 3 березня

У головних ролях: Артемій Єгоров, Ксенія Мішина, Jerry Heil, Анна Трінчер.

Про що фільм?

Звичайний тиждень Петра – робота, вечірки, нові дівчата. Друзі й не вірять, що колись цей гульвіса зупиниться.

Петро закладається зі своїм найкращим другом Олегом на "порш", що зможе місяць прожити під одним дахом із жінкою.

Його новою сусідкою стає Вероніка – вчителька музики, молодша сестра його друга. Тож знайомі вони з дитинства, отже, проблем з життям поруч не буде. Тим більше, що Вероніка пішла від чоловіка-тирана і зараз шукає нове місце для себе. Одну річ не розрахував Петро – у Вероніки є діти, які точно не будуть сидіти тихенько вдома та слухати правила Петра.

Еґреґор

Прем’єра: 10 березня

У головних ролях:  Омрі Роуз, Олена Лавренюк, Валерія Караман, Даніель Ольбрихський, Анджей Зелінський.

Про що фільм?

Нью-йоркський детектив отримує зашифроване послання з України від професора, з яким давно не спілкувався. Але виявляється, що професор скоїв самогубство, а за донькою стежать невідомі. Тепер, як єдина, хто, можливо, щось знає про останній проєкт батька, вона в небезпеці. Детектив вимушений їхати до Києва, але йому тут не дуже раді. Що більше він намагається розібратися у клубку суцільних таємниць, то більше розуміє, що вони пов'язані з його життям.

Я, "Побєда" і Берлін

Прем'єра: 24 березня

У головних ролях: Іван Бліндар, Володимир Гева, Марія Стопник.

Про що фільм?

Музикант-початківець Кузьма вирушає з другом Бардом до Берліна на старій "Побєді".

Йому важливо знайти колекціонера та обміняти свою машину на шестисотий "Мерс". Загалом у нього є три дні. Треба встигнути повернутися додому на новій тачці, а хлопцям зі свого гурту -  встигнути на виступ. Але вже з першого дня все відбувається не за планом. 

Національна команда

Прем'єра: квітень 2022

У головних ролях: Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Олег Блохін, Йожеф Сабо, Леонід Буряк, Юрій Калитвинцев, Владислав Ващук, Олексій Михайличенко, Руслан Ротань, Андрій П’ятов, Тарас Степаненко, Андрій Воробей, Артем Мілевський, Дмитро Михайленко, В’ячеслав Шевчук, Олександр Зінченко, Роман Яремчук та інші.

Про що фільм?

Збірна України ніколи не ставала чемпіоном Європи чи світу, але це не заважало і не заважає любити синьо-жовті кольори та підтримувати українську команду.

До 30-річчя першого офіційного матчу Національної збірної України понад 25 українських футболістів та тренерів різних часів розкажуть про народження, історію становлення та розвиток "синьо-жовтих".

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр зі зйомок "Національна команда"

Мирний-21

Прем'єра: 30 квітня

У головних ролях: Андрій Самінін, Андрій Мостренко, Максим Девізоров, Сергій Фролов, Олексій Тритенко, Євген Ламах, Роман Ясиновський, Віктор Жданов та інші.

Про що фільм?

2 червня 2014 року. Луганський прикордонний загін у вогні. Після тривалого бою "зелені берети" змушені відступати.

Жоден з особового складу не погоджується перейти на сторону сепаратистів чи російських спецслужб попри привабливі пропозиції співпраці та високі посади.

Але кожен з героїв має власні особисті проблеми та мотиви вчинити не за покликом серця. Вирішальну роль відіграє довіра, а якщо її немає, то чи варто взагалі за щось боротися?

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Фото з дня зйомок фільму "Мирний-21". Фотограф: Ольга Модіна

Довбуш

Прем’єра:12 травня

У головних ролях: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Даша Плахтій, Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Олександр Мавріц.

Про що фільм?

Початок XVIII століття, польська шляхта своїм правлінням змушує гуцулів тікати в гори.

Олекса Довбуш стає ватажком опришків – народних повстанців у Карпатах та Галичині. Шляхта мріє знищити Довбуша, але легенда про карпатського лицаря набирає масштабів, яких ніхто не очікував. Історія про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

В.Сильвестров

Прем’єра: весна 2022 року

Про що фільм?

Фільм про українського композитора, дворазового номінанта на премію "Греммі" Валентина Сильвестрова захопить три періоди його творчості: авангард 1960-х, постмодернім 1970-х та найновіші твори.

У стрічці покажуть процес студійного запису та репетицій хорових творів, інтерв’ю самого Валентина Сильвестрова та зустріч досвідченого маестро з юними музикантами.

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр з фільму "В.Сильвестров"

Пограбування по-українськи

Прем’єра: весна 2022 року

У головних ролях: Остап Халавко, Влад Яма, Андрій Бурим, Володимир Горянський, Олександр Соколов, Яків Кучеревський, Дарія Астаф’єва.

Про що фільм?

Він – звичайний дитячий тренер з плавання. На його зарплатню не пошикуєш, а коли Алекс закохується у недосяжну красуню, то вирішує назавжди змінити своє життя.

Рішення знайшлося швидко, а головне – неочікувано. Алекс вирішив пограбувати банк. Щоправда, в житті це виявилося набагато складніше, ніж показували у бойовиках. Як результат – "геройський вчинок, щоб здивувати красуню" приніс купу проблем, і не тільки Алексу, але й тим, хто опинився поруч.

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр з фільму "Пограбування по-українськи"

Щедрик

Прем’єра: грудень

У головних ролях: Андрій Мостренко, Джоанна Опозда, Алла Бінєєва, Андрій Ісаєнко, Оксана Муха, Поліна Трегубова.

Про що фільм?

1938 рік. У Станіславові (сучасний Івано-Франківськ) в одному будинку живуть кілька сімей різних національностей – українці, євреї, німці та поляки.

Через буремні політичні події у дорослих не залишається ні можливості на нормальне життя, ні віри, що це колись закінчиться. Проте надія є у дітей.

Разом з викладачкою співів Софією вони годинами виконували різні композиції, забуваючи про все страшне, що відбувалося навколо, та мріяли про світле та щасливе майбутнє.

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр з фільму "Щедрик"

Мавка

Прем'єра: 29 грудня

Про що мультфільм?

Ліс, де повно загадкових істот, під надійним захистом Мавки. Дівчинки, яка ніколи не дозволить знищити бодай одне дерево у її царстві.

Тим часом сільський хлопець Лукаш отримує завдання – знайти в лісі дерево з конкретним візерунком на листі. Коли Мавка почула чарівну мелодію, яку награвав Лукаш на сопілці, то закохалася у хлопця. Але чи зможуть вони бути разом, якщо він має знищити її ліс, а вона пообіцяли його завжди захищати?

7 бажань

Прем'єра: грудень 2022

У головних ролях: Артур Логай, Дар’я Петрожицька, Ксенія Мішина, Римма Зюбіна, Володимир Кравчук.

Про що фільм?

Юрист Олександр – щаслива людина: успіх у роботі, чарівна дружина і слухняний син. Про що ще можна мріяти? Та виявляється, що у дитинстві Сашко загадував собі зовсім інші бажання. І ось нарешті новорічний лист, який він написав у сім років, дійшов до Святого Миколая. Бажання починають здійснюватися, а звичайне щасливе життя змінюватися.

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр з фільму "7 бажань"

Небо-парасолька

Прем’єра: дату не анонсували

У головних ролях: Богдан Бенюк, Сімоне Коста, Ірина Бенюк, Олекса Городенко, Сусанна Гоззетті, Мартіна Палладіні, Мауро Чіпріані.

Про що фільм?

Мікеле приїжджає з Італії до занедбаного карпатського села, щоб розвіяти попіл своєї матері. Тут досі живе його дідусь Михайло, якого більше знають як колишнього клоуна "Бубу".

Дід та онук раніше не спілкувалися, тому зустріч через такі трагічні події заважає одразу побудувати нормальні взаємини. Але низька дивних подій об'єднує родичів.

Довбуш, Носоріг, Стоп-Земля та Мирний-21: українські прем'єри в кінотеатрах у 2022 році
Кадр з фільму "Небо-парасолька"

Цензорка

Прем'єра: дату не анонсували

У головних ролях: Ірина Кірізєва, Марина Клімова, Любов Василіна.

Про що фільм?

Історія молодої жінки Лесі, яка була засуджена на шість років ув'язнення за вбивство свого чоловіка. Після народження сина Колі вона відбуває покарання в одній з одеських виправних установ.

Усі діти, які народжені за ґратами, з часом потрапляють у дитячий будинок, але Леся не хоче такого майбутнього для своєї дитини.

Клондайк

Прем'єра: дату не анонсували

У головних ролях: Оксана Черкашина, Сергій Шадрін, Олег Щербина.

Про що фільм?

17 липня 2014 року село Грабове Донецької області стає епіцентром трагічних подій – авіакатастрофи рейсту МН17 Malaysia Airlines. Молода родина Ірка і Толік очікують народження першої дитини, але війна вривається у їхнє життя і кардинально змінює плани.

Я працюю на цвинтарі

Прем'єра: дату не анонсували

У головних ролях: Віталій Салій, Вікторія Городецькая, Анна Іванова, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко, Максим Донець, Римма Зюбіна, Ксенія Жданова, Олена Хохлаткіна, Олексій Тритенко, Ігор Цішкевич.

Про що фільм?

Коли у тебе є таємниця, яку ти нікому не хочеш розповідати, коли є купа проблем, від яких хочеться втекти, то найкращий варіант – знайти тиху роботу на цвинтарі. Що і зробив Сашко.

Тепер чоловік продає пам'ятники родичам покійних і сподівається, що тут його не турбуватимуть. Але виявляється, що там, де мала б бути тиша і жодних проблем, викликів і проблем ще більше.

Королі репу

Прем'єра: дату не анонсували

У головних ролях: Михайло Дзюба, Антон Вельбой, Ірма Вітовська, Карина Химчук, Юрій Кулініч, Дмитро Хом’як, Андрій Борис.

Про що фільм?

Казан – сімнадцятирічний хлопець з села, який мріє стати репером та підкорити серце найкращої дівчини, яку він знає, – Свєти.

Щоб досягнути своєї мети, він готовий на все, навіть на ризик, який, здавалося б, зовсім безглуздий. Але хлопця не спинити. Щоправда, не завжди успіх приходить до сміливих, іноді обставини обертають твоє життя на 180 градусів.

Смак свободи

Прем’єра: дату не анонсували

У головних ролях: Ірма Вітовська, Ірина Кудашова, Джамала, Алекс Якутов, Тетяна Малкова.

Про що фільм?

Варя – справжня фанатка високої кухні, тому із задоволенням реалізує усі свої найнеочікуваніші ідеї, щоправда, у придорожному кафе.

Звичайно, що там кухареві з таким досвідом не дуже раді. Варя переїжджає до Західної України і випадково знаходить книжку забутої легенди української кухні Ольги Франко.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин