Інші поки не відкривали сезон.

Де можна долучитися до зимових активностей і з яких причин не працюють інші курорти – пояснюємо далі.

Де покататися на лижах та сноуборді в Україні

Станом на середину січня 2023 року ця опція доступна в трьох областях – Івано-Франківській, Закарпатській та Київській.

  • Буковель, Івано-Франківська область

Доступні всі опції від ранкового до вечірнього катання. 

Ціни за підйом 

Ski Pass (користування витягами) можна придбати на офіційному сайті. Наприклад, пропуски "на сьогодні", які дійсні в день купівлі, коштують 800-2600 грн залежно від часових рамок. 

Найдешевший передбачає підйоми та спуски протягом 3 год, а найдорожчий – VIP-прохід протягом всього дня. Такий квиток надає змогу проходити на витяг через спецтурнікет без черги. 

Оренда спорядження

Доступні лижі, сноуборди, шоломи, окуляри від категорії А (високого класу) до С (колекція 3-5-річної давності). А також дві категорії для дітей зростом до 140 см – D1 (нове спорядження 2-3-річної давності) та D2 (моделі 3-5-річної давності).

Наприклад, лижний комплект (лижі+черевики+палиці+шолом) категорії А коштуватиме 560 грн/день, а С – 230 грн/день. Також можна продовжити прокат до 7 днів. Однак за оренду спорядження беруть грошову заставу розміром вартості інвентарю або документи, що засвідчують особу.

Інструктори

У лижній школі можна замовити заняття з інструктором. Разове приватне заняття з їзди на будь-якому спорядженні коштуватиме від 2460 грн за 2 год для дорослих та дітей старше 6 років.

Хочете покататися на лижах? Не все так просто. Які курорти відкрили зимовий сезон
Фото: Depositphotos
  • Драгобрат, Закарпатська область

Нині працює лише два витяги – "Допельмаєр" та Мультиліфт. Робота готелю на території комплексу поки що на паузі.

Ціни за підйом

Вартість залежить від кількості підйомів. Наприклад, 1 підйом на "Допельмаєр" коштуватиме 80 грн (для дорослого) та 40 грн (для дитини до 14 років), а на Мультиліфті – 30 грн для всіх. 

Максимальна кількість підйомів, яку можна придбати за раз – 50. Ціна – 600 грн (Мультиліфт) та 1800 дорослий/900 грн дитячий ("Допельмаєр"). 

Оренда спорядження

Ціна на комплекти лижі+чоботи+палиці та сноуборд+чоботи стартує від 250 грн/день. Також напрокат можна взяти окремий інвентар: чоботи, палиці, шоломи, рукавиці, маски.

Інструктори

Незалежно від спорядження, навчання їзди на "Драгобраті" коштуватиме від 800 грн/год за людину. Двоє людей – від 1200 грн/год.

  • Протасів Яр, Київ

Для тих, хто не хоче їхати далеко, щоб покататися на лижах, є опція зимового відпочинку у Києві. Гірськолижний комплекс "Протасів Яр" відкрив новий сезон ще 8 січня.

Ціни за підйом

  • 1 підйом (великий або малий витяг) – 30 грн (будні), 40 грн (вихідні та святкові);

  • вихід на сніг (4 год перебування) – 100 грн у будь-який день;

  • абонемент на 2 год – 300 грн (будні), 400 грн (вихідні);

  • skipass (разово) – 20 грн.

Оренда спорядження

Прокат комплектів лижі + палиці + черевики + кріплення та сноуборд + черевики + кріплення коштуватимуть 400 грн/день (дорослі) та від 300 грн/день (діти).

Також можна взяти в оренду окремі елементи цих комплектів. Наприклад, тільки лижі для дорослих коштуватимуть 350 грн/день. Додатково доступні шоломи, маски, рукавиці за 80 грн/день.

Оренда здійснюється після внесення застави готівкою, або підписання договору оренди + 500 грн, або договору оренди + водійські права.

Інструктори

На території працює "Protasiv School". Індивідуальне заняття (1 учень) лижі/сноуборд – 600 грн/год, а групове (2 учнів) – 1000 грн/год. Доплата за кожного наступного – 400 грн.

Ціни на прокат спорядження для клієнтів школи – дещо нижчі. Так за 1,5 год використання комплекту лижного або сноубордичного спорядження заплатите 300 грн.

Хочете покататися на лижах? Не все так просто. Які курорти відкрили зимовий сезон
Фото: Protasiv Yar/Facebook
Читайте також: 4 ковзанки просто неба, щоб покататися у Києві: ціни, графік роботи, адреси

Які гірськолижні курорти не працюють

Новий сезон ще не відкрили:

  • "Красія ski resort", Закарпатська область;

  • "Захар Беркут", Львівська область;

  • "Пилипець", Закарпатська область;

  • "Плай", Львівська область;

  • "Мигово", Чернівецька область;

  • Екокурорт "IZKI", Закарпатська область;

  • "Звенів", Львівська область.

Головна причина – залежність курортів від погодних умов. Через відсутність снігу та плюсову температуру функція їзди на лижах та сноуборді поки що недоступна. Ба більше, точної чи орієнтованої дати відкриття сезону передбачити неможливо. Про будь-які зміни курорти повідомлятимуть на офіційних сайтах та у соцмережах.

Важливо: відсутність лижного сезону не означає закриття курорту. Готелі, ресторани та інші розважальні послуги на території перелічених комплексів можуть бути доступними. Інформація та контакти вказані на офіційних сайтах.