Зміст:
  1. Триста поезій 
  2. Історія впертого чоловіка
  3. Атомні звички
  4. Творчий акт: спосіб буття
  5. 7 чоловіків Евелін Гʼюґо 
  6. Will. Вілл
  7. Тигролови

LIGA.Life продовжує опитувати відомих українців про їхні улюблені книги. Цього тижня своєю добіркою ділиться співачка та сонграйтерка ROXOLANA

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Триста поезій 

Авторка: Ліна Костенко

До цієї збірки увійшли найвідоміші вірші різних періодів творчості поетеси, а також уривки з романів та поем. Для ROXOLANA ця книга – знакова.

"Ліна Костенко – одна з моїх улюблених поетес. — "Триста поезій" рятувала мене під час COVID-19 та надихнула на створення дебютного альбому Ukraine is, де всі пісні написані на вірші різних українських поетів", – розповідає співачка.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Абабагаламага

Історія впертого чоловіка

Автор: Олександр Терен

Автобіографічний роман Олександра Будька на позивний "Терен" – командира взводу 49 окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ", який втратив обидві ноги під час харківського контрнаступу. 

"Ми знайомі з Олександром. Коли я вперше побачила його, почула, про що він говорить, зрозуміла, скільки в ньому світла, – пригадує ROXOLANA та додає: — Так трапилося, що я виграла цю книгу на одному з заходів. Дуже наснажлива література, особливо сьогодні".

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Прометей

Атомні звички

Автор: Джеймс Клір

"Це класний путівник про силу звички, який читаєш, одразу реалізовуєш і дивишся на результат. Дуже люблю такі штуки", – пояснює співачка.

Джеймс Клір ділиться методикою напрацювання корисних звичок. В її основі лежить поняття чотириступеневої моделі – подразник, прагнення, відгук, винагорода, а також чотири закони зміни поведінки. Всі факти супроводжуються практичними порадами, а також поясненнями механізмів створення та зміни звичок.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Наш формат

Творчий акт: спосіб буття

Автор: Рік Рубін

За версією MTV, Рубін – найвпливовіший продюсер останніх 20 років. Він співпрацював з такими виконавцями, як Jay-Z, Red Hot Chili Peppers, Ед Ширан, Леді Гага та Каньє Вест, Imagine Dragons тощо. 

Але насамперед Рубін прославився умінням створити простір, у якому митці різних жанрів і стилів можуть усвідомити, ким вони є насправді та що можуть запропонувати світові. Його творчий метод – допомогти кожному переступити через нав’язані очікування й відновити стан невинності, у якому несподівані відкриття стануть неминучими.

"Ця книга підійде всім, особливо людям, які працюють в креативній індустрії або мають креативний підхід до реалізації своєї роботи, – радить ROXOLANA та додає: — Особисто для мене це дуже цінна література, тому що розкриває багато відчуттів, які має, напевно, кожна творча людина. Класно, коли такі ефемерні поняття почуттів хтось оформляє в текст. Дуже рекомендую!"

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: КСД

7 чоловіків Евелін Гʼюґо 

Автор: Тейлор Дженкінс Рід

Евелін Г’юґо – у минулому голлівудська ікона кіно – вирішує розповісти про своє скандальне життя невідомій репортерці Моніці Грант. Дівчина слухає історію кінодіви: від шляху до Лос-Анджелеса у 1950-х до рішення залишити шоубізнес у 1980-х. І звичайно ж, про сім чоловіків у житті Евелін.

"Зараз читаю цю книгу та поринаю в атмосферу Голлівуду 1950-1960-х. Тож якщо вам потрібно відволіктися, це саме така книга!" – ділиться враженнями ROXOLANA.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Книгарня Є

Will. Вілл

Автори: Вілл Сміт, Марк Менсон

У своїх мемуарах голлівудський актор розповідає, як звичайний хлопець Вілл Сміт із Західної Філадельфії перетворився на одну з найяскравіших зірок спершу музичної, а потім й кіноіндустрії.

Утім, ця історія має й зворотний бік: ставши одним із найкасовіших акторів сучасності, Вілл був переконаний, що його успіх зробить щасливим не лише його, а й усіх навколо. Та це не справдилося.

"Мені подобається читати автобіографії, ця отримала особливу прихильність. По-перше, ми всі знаємо Вілла Сміта. Але в книзі він ділиться багатьма життєвими та відвертими інсайтами. Особливий шок для мене – факт, що він був першим репером, який отримав "Ґреммі". Адже знала його лише за фільмами. Тож хто цікавиться автобіографіями – раджу", – додає співачка.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: КСД

Тигролови

Автор: Іван Багряний 

Молодий український інженер-авіатор Григорій Многогрішний, катований, голодний та засуджений на 25 років ув’язнення, втік дорогою до концтабору, опинившись посеред суворої сибірської тайги. Майор НКВС Медвин – "професійний тигролов" – розпочинає полювання на втікача.

"У школі ми швидко пробіглися нею. Це сформувало одне сприйняття. Зараз подібні романи сприймаються через іншу призму. Тож саме час перечитувати такі важливі літературні твори", – підсумовує ROXOLANA.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Yakaboo
Читайте також: Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe