Зміст:
  1. Триста поезій 
  2. Історія впертого чоловіка
  3. Атомні звички
  4. Творчий акт: спосіб буття
  5. 7 чоловіків Евелін Гʼюґо 
  6. Will. Вілл
  7. Тигролови

LIGA.Life продовжує опитувати відомих українців про їхні улюблені книги. Цього тижня своєю добіркою ділиться співачка та сонграйтерка ROXOLANA

Триста поезій 

Авторка: Ліна Костенко

До цієї збірки увійшли найвідоміші вірші різних періодів творчості поетеси, а також уривки з романів та поем. Для ROXOLANA ця книга – знакова.

"Ліна Костенко – одна з моїх улюблених поетес. — "Триста поезій" рятувала мене під час COVID-19 та надихнула на створення дебютного альбому Ukraine is, де всі пісні написані на вірші різних українських поетів", – розповідає співачка.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Абабагаламага

Історія впертого чоловіка

Автор: Олександр Терен

Автобіографічний роман Олександра Будька на позивний "Терен" – командира взводу 49 окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ", який втратив обидві ноги під час харківського контрнаступу. 

"Ми знайомі з Олександром. Коли я вперше побачила його, почула, про що він говорить, зрозуміла, скільки в ньому світла, – пригадує ROXOLANA та додає: — Так трапилося, що я виграла цю книгу на одному з заходів. Дуже наснажлива література, особливо сьогодні".

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Прометей

Атомні звички

Автор: Джеймс Клір

"Це класний путівник про силу звички, який читаєш, одразу реалізовуєш і дивишся на результат. Дуже люблю такі штуки", – пояснює співачка.

Джеймс Клір ділиться методикою напрацювання корисних звичок. В її основі лежить поняття чотириступеневої моделі – подразник, прагнення, відгук, винагорода, а також чотири закони зміни поведінки. Всі факти супроводжуються практичними порадами, а також поясненнями механізмів створення та зміни звичок.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Наш формат

Творчий акт: спосіб буття

Автор: Рік Рубін

За версією MTV, Рубін – найвпливовіший продюсер останніх 20 років. Він співпрацював з такими виконавцями, як Jay-Z, Red Hot Chili Peppers, Ед Ширан, Леді Гага та Каньє Вест, Imagine Dragons тощо. 

Але насамперед Рубін прославився умінням створити простір, у якому митці різних жанрів і стилів можуть усвідомити, ким вони є насправді та що можуть запропонувати світові. Його творчий метод – допомогти кожному переступити через нав’язані очікування й відновити стан невинності, у якому несподівані відкриття стануть неминучими.

"Ця книга підійде всім, особливо людям, які працюють в креативній індустрії або мають креативний підхід до реалізації своєї роботи, – радить ROXOLANA та додає: — Особисто для мене це дуже цінна література, тому що розкриває багато відчуттів, які має, напевно, кожна творча людина. Класно, коли такі ефемерні поняття почуттів хтось оформляє в текст. Дуже рекомендую!"

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: КСД

7 чоловіків Евелін Гʼюґо 

Автор: Тейлор Дженкінс Рід

Евелін Г’юґо – у минулому голлівудська ікона кіно – вирішує розповісти про своє скандальне життя невідомій репортерці Моніці Грант. Дівчина слухає історію кінодіви: від шляху до Лос-Анджелеса у 1950-х до рішення залишити шоубізнес у 1980-х. І звичайно ж, про сім чоловіків у житті Евелін.

"Зараз читаю цю книгу та поринаю в атмосферу Голлівуду 1950-1960-х. Тож якщо вам потрібно відволіктися, це саме така книга!" – ділиться враженнями ROXOLANA.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Книгарня Є

Will. Вілл

Автори: Вілл Сміт, Марк Менсон

У своїх мемуарах голлівудський актор розповідає, як звичайний хлопець Вілл Сміт із Західної Філадельфії перетворився на одну з найяскравіших зірок спершу музичної, а потім й кіноіндустрії.

Утім, ця історія має й зворотний бік: ставши одним із найкасовіших акторів сучасності, Вілл був переконаний, що його успіх зробить щасливим не лише його, а й усіх навколо. Та це не справдилося.

"Мені подобається читати автобіографії, ця отримала особливу прихильність. По-перше, ми всі знаємо Вілла Сміта. Але в книзі він ділиться багатьма життєвими та відвертими інсайтами. Особливий шок для мене – факт, що він був першим репером, який отримав "Ґреммі". Адже знала його лише за фільмами. Тож хто цікавиться автобіографіями – раджу", – додає співачка.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: КСД

Тигролови

Автор: Іван Багряний 

Молодий український інженер-авіатор Григорій Многогрішний, катований, голодний та засуджений на 25 років ув’язнення, втік дорогою до концтабору, опинившись посеред суворої сибірської тайги. Майор НКВС Медвин – "професійний тигролов" – розпочинає полювання на втікача.

"У школі ми швидко пробіглися нею. Це сформувало одне сприйняття. Зараз подібні романи сприймаються через іншу призму. Тож саме час перечитувати такі важливі літературні твори", – підсумовує ROXOLANA.

Мемуари, поезія та нонфікшн про креативність. 7 книг від співачки ROXOLANA
Фото: Yakaboo
Читайте також: Про бізнес, дисципліну та стиль. 10 книг від Вікторії Рєпи, СЕО BetterMe