Зміст:
  1. Веном: Останній танець
  2. Час жити
  3. Жага до життя

Веном: Останній танець

Синопсис

Журналіст-розслідувач Едді Брок (Том Гарді), сам того не бажаючи, став єдиним на Землі носієм інопланетної форми життя. У ньому живе Веном – симбіот, який потребує для себе живого носія-людину. Симбіоти давно вже шукають планету, на якій змогли б заволодіти тілами її мешканців та зрештою їх поглинути. Втім, Едді та Веном знаходять спільну мову і йдуть на компроміси, аби співіснувати. Настає час, коли Едді для людей, а Веном для своєї раси стають чужинцями. Разом вони тікатимуть від усіх, хто хоче їх знайти.

Кінець Едді Брока та Венома

Перше, до чого має бути готовим глядач, – прийняття, що історія одного із харизматичних злодіїв добігає кінця. А втім, стрічка від кінематографічного всесвіту Marvel, як і завжди, наприкінці приховала дві сцени після титрів, одна із них натякає на можливу еволюцію історії про симбіотів.

Повернення улюблених акторів

Роль Едді Брока та Венома виконав Том Гарді, незмінний герой персонажу всесвіту Людини-павука від Sony. Також до широких екранів повернувся Стівен Ґрехем у ролі Патріка Малігана та Крісто Фернандес — у ролі бармена, який раніше зіграв епізодичну роль у фільмі "Людина-павук: Додому шляху нема".

Режисером фільму виступила Келлі Марсел, яка була сценаристкою у попередніх фільмах. Спільно із Томом Гарді вона створила найдинамічнішу стрічку з усієї трилогії.

Еволюція стосунків людини та симбіота

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Веном: Останній танець"

Чи не найбільше уваги режисерка приділила стосункам Едді Брока та Венома. Якщо у першій частині були певні перші кроки та сварки, а у другій – перша серйозна криза та довготривала розлука, то в третій частині – хімія героїв перейшла на найвищий рівень: людина та симбіот працюють як одна команда, розуміють один одного та навіть відкрили свої давні скелети, які так старанно приховували.

Загальні враження

Супергеройський фільм "Веном: Останній танець" – достойне завершення альтернативної історії про симбіота Венома, який влучно ставить крапку в історії прибульця та знайомить із новими персонажами мультивсесвіту від Sony.

Зміна загальної лінії сюжету в бік роуд-муві задає новий тон історії, який зберіг ту улюблену хімію Едді та Венома, що на декораціях науково-фантастичного трилеру створює особливий гумористичний тон.

Читайте також

Час жити

Синопсис

Амбітна шеф-кухарка Алмут (Флоренс П’ю) випадково збиває машиною Тобіаса (Ендрю Гарфілд). Ця аварія кардинально змінює життя двох молодих людей і стає початком неймовірного роману, який вкотре доводить, що кохання подекуди об’єднує абсолютно несхожих між собою людей.

Кастинг з номінантами на "Оскар"

Роль Алмут зіграла Флоренс П’ю, відома грою молодої нареченої у драмі "Леді Макбет" та Емі Марч у "Маленьких жінках", за останню отримала номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкраща жіноча роль другого плану".

У ролі Тобіаса – Ендрю Гарфілд, найбільш відомий в образі Пітера Паркера у дилогії Марка Вебба "Нова Людина-павук". Актор був двічі номінований на "Оскар" у категорії "Найкраща чоловіча роль" у стрічках "З міркувань совісті" та "Тік-так, бум!".

Незвичний плин сюжету

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Час жити"

"Час жити" є однією із тих драм, яка пропонує глядачам самим визначити проблему, яка стає перешкодою для пари. Хитросплетіння подій, які відбулися на різних етапах стосунків головних героїв, створює певний пазл, який необхідно зібрати та усвідомити.

Загальні враження

Мелодрама "Час жити" – це історія про двох кардинально різних людей, які знайомляться за несподіваних обставин. Нелінійний сюжет стрічки шматочками пазла відкриває неймовірний роман.

Між Флоренс П’ю та Ендрю Гарфілдом відчувається "хімія", яка гармонійно розвивається з плином історії. 

Жага до життя

Синопсис

Айріс (Келсі Есбілл) була у розпачі та скорботі, коли на її шляху трапився Річард (Фін Віттрок). Досвідчений та холоднокровний вбивця. Своїй новій жертві він увів особливий паралізуючий препарат. Перші 20 хвилин після введення Айріс могла рухатися і Річард дозволив їй тікати. Однак з кожною хвилиною її тіло ставало дедалі менш слухняним, аж поки вона геть втратила над ним контроль.

Кастинг

Роль Айріс у фільмі зіграла акторка Келсі Чоу, відома як Мікайла в ситкомі Disney XD "Два Королі" та Моніка Лонг у серіалі "Єллоустоун". Фін Віттрок зіграв вбивцю Ричарда. До цього глядач міг бачити його у роботі "Звичайне серце", "Ной" та "Ла-Ла Ленд".

Саму стрічку зняв дует режисерів: Браян Нетто та Адам Шіндлер, які вже працювали  разом над серіалом "50 штатів страху" та фільмом "Доставка". Також у якості одного із продюсерів до стрічки доєднався Сем Реймі, відомий глядачу, зокрема, трилогією про Людину-павука.

Трилер у болгарських лісах

Сюжетно дії фільму розгортаються в Америці, проте основні зйомки відбувалися у Болгарії. Ракурсний план у сценах дикої місцевості розрахований так, що головні персонажі стрічки здаються дрібними комахами на фоні великих скель та дерев. 

Приреченість жертви


Головна новизна трилеру полягає у тому, що вбивця здається наче й досвідченим, проте чимдалі — більше втрачає контроль над жертвою. Навіть попри його абсолютну впевненість у паралізуючому препараті, Айріс все ж вдається тікати до останнього. А коли препарат нарешті подіяв, Річарду ще треба розібратися із перешкодами, щоб якнайшвидше довезти жертву до свого сховища.

Загальні враження

Трилер-жахи "Жага до життя" – цікава історія про те, як людина, що вже була за крок від самогубства, відроджує своє прагнення до життя.

Фільм вражає операторською зйомкою та задумом. Однак з перших кадрів дещо розчаровує стереотипною зав’язкою, за якою слідує доволі передбачуваний фінал.