Зміст:
  1. Суть гри
  2. Зручність
  3. Цікавість і користь

Від редакції: через ріст захворювань на COVID-19 ми перейшли у віддалений режим роботи, тому тестуватимемо розваги кожна у своїй сім'ї і ділитимемось результатами.

Виробник: LEGO

Серія: Архітектура

Місто – Лондон

Розміри в зібраному вигляді: 15 см висота, 28 см ширина, 8 см глибина.

Ціна – близько 1200 грн 

Суть гри

Все як у дитинстві, тільки цікавіше! У вас не просто гора лего, які ви складаєте, як душа забажає. Ні.

У вас – 468 дрібних деталей, тож обережно – не погубіть, коли розпаковуватимете конструктор. Вони формують детальну об'ємну мініатюру.

Чимось нагадує історії про те, як любителі збирають мініатюрні моделі кораблів чи машин. Теж кожен дрібний крок має значення у загальній картині. 

Модель Лондона об'єднує знамениту Національну галерею, Колону Нельсона, колесо огляду "Лондонське око", Біг-бен і Тауерський міст. 

У вас є інструкція, яка детально пояснює кожен крок. Загалом їх 99.

Будуємо Лондон з LEGO осінніми вечорами. Підійде дітям 12+ і дорослим – огляд
Понад 400 деталей треба зібрати, аби вийшла модель Лондона

Виконуючи правила крок за кроком, вимальовується фундамент.

Краще по декілька разів перевіряти кожен свій крок, аби потім всі пазли зійшлися і не довелося розбирати частину конструкції у пошуках помилки.

Ми з чоловіком мусили так робити двічі. Раз – бо не додивилася розташування деталі, другий – бо переплутали колір крихітної "труби", в яку мали органічно влізти інші деталі.

Тому якщо бавитиметесь у цю серію – білі палички мають бути у чорних трубочках! Не сірих. Інакше доведеться трішки помучитись, аби зняти частину деталей, які так щільно прилягли одні до одних. 

Будуємо Лондон з LEGO осінніми вечорами. Підійде дітям 12+ і дорослим – огляд
Гра добре розвиває команду і вчить співпрацювати

Ще один важлиий нюанс: деталі справді крихітні, тому не збирайте такий конструктор поруч з маленькими дітьми.

Дуже легко взяти до рота й проковтнути. Або випустити з рук на підлогу, звідки теж може вхопити малюк чи домашня тварина. Недарма в рекомендаціях до гри прописано 12+ років. 

Також краще збирати деталі на столі. Ми пробували на ліжку, але це спричинило біль у спині.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Зручність

З одного боку, добре, що крихітні деталі прилягають одне до одного, завдяки чому міцнішає уся конструкція. Однак незручно, коли ви помилилися і потрібно розібрати частину моделі.

Не завжди нігті допомагають. Раз мусили використати тонке лезо ножа.

Також це викликає незручності, коли хочеться після складання розібрати модель знову на деталі, аби дати можливість погратися потім ще комусь (як у нашому випадку, наприклад, ми подаруємо цей набір комусь із наших підписників на Facebook).

Однак якщо ви не збираєтеся розбирати модель, а плануєте залишити її красивою на пам'ять на полиці – тоді щільність є лише плюсом.

Цікавість і користь

Загалом ми круто провели час разом, складаючи Лондон.

"Не думав, що в дорослому віці можна від такого отримати такий кайф! Захопило", – сказав мій чоловік. 

Ми відчули ряд позитивних моментів.

Будуємо Лондон з LEGO осінніми вечорами. Підійде дітям 12+ і дорослим – огляд
Майже фінал моделі Лондона

По-перше, це класно формує команду, коли ви не сперечаєтеся, хто що робитиме, а природно ділите ролі.

Я частіше шукала детальки по коробці, чоловік скрупульозно вдивлявся в інструкції і "будував" Лондон. 

По-друге, мозок відпочиває, руки зайняті, зайві думки в голову не лізуть. І в цей час ви не берете до рук гаджетів. Краса!

По-третє, це регулярний час разом впродовж майже цілого тижня за винятком одного робочого вечора. 

Загалом ми витратили на те, аби повністю зібрати Лондон, 5 вечорів. Десь сиділи дві години, десь – годину, залежно від того, скільки мали часу. Але якщо сильно хочеться, то й за день можна зібрати.

Будуємо Лондон з LEGO осінніми вечорами. Підійде дітям 12+ і дорослим – огляд
Лондон Lego

По-четверте, гра гарно розвиває уважність, нагадує рукам дрібну моторику, змушує думати, а не бездумно діяти. 

"Настільки захопило, що хочу продовжувати, зібрати інші моделі серії. Це хороша можливість відволіктися від справ і при цьому не витрачати час на гаджети. Тим паче, провести час з коханою людиною", – усміхнувся чоловік, коли модель була повністю зібрана. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Цікаво, що наші висновки відтворюють результати свіжого дослідження самої компанії LEGO.

Воно показало, що 77% дорослих відчувають пригніченість хоча б раз на місяць. Це впливає на їхнє життя у вигляді проблем зі сном (32%), негативного впливу на настрій (28%), апетит (25%) і навіть стосунки з родиною та друзями
(21%).

Кожен четвертий дорослий шукає, як освіжити свою голову. Й ігри, твердить дослідження, набирають популярності як спосіб розслабитись та відновити внутрішню гармонію.

Будуємо Лондон з LEGO осінніми вечорами. Підійде дітям 12+ і дорослим – огляд
Кілька вечорів – і LEGO готове

78% опитаних дорослих насолоджуються творчістю, пов’язаною з грою, а 66% кажуть про омолоджувальний ефект гри. Тобто гратися корисно не лише дітям, але й дорослим.

Якщо ви полюбляєте конструктори, знайте, що ви – серед 89% дорослих, які граються популярними дитячими забавами без дітей.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Instagram: тільки корисна інформація для українських родин

А якщо ви полюбляєте складати конструктори, похваліть себе за це. Дослідження каже, що це стимулює приплив нових думок та ідей, дорослі в цьому вбачають позитивний вплив у розвитку таких важливих навичок, як креативність (90%), розв’язання проблем (87%), ухвалення рішень (85%) і навчання на помилках (86%).

На щастя, зараз онлайн-крамниці та іграшкові магазини пропонують масив різних ігор, які працюють за принципом конструкторів. Головне – не стримуйте себе!

P.s./ Нам як редакції важливо бути максимально корисними нашими читачам. Тому пропонуйте ігри, які ви б хотіли побачити у нашому огляді, й ми докладемо зусиль, аби їх протестувати і про це розповісти. А далі даруватимемо їх нашим підписникам у Facebook.