Зміст:
  1. Alice Change – Новий рік тепер самотній
  2. Blooms Corda – Снігова сюїта no.2éllia
  3. Dymna Sumish – До побачення, кохання
  4. éllia – Ти осінь
  5. thekomakoma – Серафимко
  6. MC Brehunets – Крисмас
  7. Схожа – Зимова
  8. last.past, plaaaato, Rippedd – before you fall asleep
  9. Апатія, CRUSHGLAD – Шкода, що я

Цього тижня вийшло понад 300 треків. Усе більше гуртів присвячують релізи різдвяній тематиці. Сьогодні дізнаємося про мініальбом "Крисмас" від MC Brehunets, третій невиданий трек гурту Dymna Sumish і дебютну новорічну пісню Alice Change, присвячену тим, хто святкує Новий рік на самоті.

Alice Change – Новий рік тепер самотній

Жанр релізу: інді-поп.

Дата релізу: 22.12.2023.

Для більшості Новий рік – це позитивний епілог. Проте від початку повномасштабного вторгнення все більше стає тих, хто не зможе провести час так, як раніше. Про це розповідає новий сингл Alice Change. Як каже виконавиця, її перша новорічна пісня присвячена тим, хто не має змоги відсвяткувати це свято через окупацію. 

Цього разу трек вийшов у не притаманному для співачки рок-звучанні, а в інді-поп. Такому жанру притаманні мелодійні й мінімалістичні нотки з використанням акустики.

Blooms Corda – Снігова сюїта no.2éllia

Жанр релізу: інді, фанк.

Дата релізу: 21.12.2023.

У гурту "Blooms Corda" була невелика традиція – випускати щороку новорічну пісню. Проте за певних обставин традиції більше не дотримувалися. І ось гурт вирішив почати з чистого листа.

Снігова сюїта no.2 – це інді-фанкова музика, яка отримала трішки поетичності. І саме через вірш, що лунає на початку, вибудовується меланхолійна атмосфера. Вона мотивує на перегляд снігопаду з вікна власного дому під інструментальний епілог.

Dymna Sumish – До побачення, кохання

Жанр релізу: постгранж.

Дата релізу: 22.12.2023.

Гурт "Dymna Sumish" продовжує серію релізів невиданих робіт. Цього разу світ побачив сингл "До побачення, кохання", який має особливий підтекст із датою виходу. День зимового сонцестояння – це підготовка до нового року, очищення від усього негативного та шкідливого з пам’яті й тіла. Тому ліричний герой постгранжевої пісні прагне закінчити стосунки, які тягнули його виключно на дно й не приносили нічого натомість.

éllia – Ти осінь

Жанр релізу: еморок, емо.

Дата релізу: 22.12.2023.

Емо гурт éllia продовжує серію релізів синглами, презентуючи реліз "Ти осінь". Пісня порушує питання внутрішнього конфлікту та проблем у стосунках, коли ухвалювати рішення стає майже неможливо і потрібно лише здатися.

Цього разу всю важкість емо-сцени мінімалізували, перенісши найцікавіше в кінець треку. Тому в порівнянні з іншими релізами, сингл "Ти осінь" є найлегшим за своїм звучанням.

thekomakoma – Серафимко

Дата релізу: 21.12.2023.

Жанр релізу: електро, едм.

"Серафимко" – це новорічний подарунок короля українського рейву, який доведе факт існування ангелів серед людей. Виконаний в електронному танцювальному стилі, сингл легко навіює різдвяну атмосферу й пропонує потанцювати.

MC Brehunets – Крисмас

Жанр релізу: електро, електропоп.

Дата релізу: 22.12.2023.

На платформі "SoundCloud" завжди можна знайти чимало перлин, які за певних обставин не можуть побачити повноцінний реліз. Проте у випадку з MC Brehunets більша частина творчого доробку таки побачила світ. Альбом "Крисмас" – це об’єднаний під певну атмосферу альбом, що в електропоп нотах передає увесь спектр емоцій від зимових свят. 

Схожа – Зимова

Жанр релізу: інді-поп.

Дата релізу: 22.12.2023.

Співачка Схожа вирішила також доєднатися до різдвяного святкування. Сингл "Зимова" – це немовби пісня з мюзиклу, у якому все здається казкою й асоціюється зі снігопадом і вогнями нічного міста.

last.past, plaaaato, Rippedd – before you fall asleep

Жанр релізу: шугейз, дримпоп.

Дата релізу: 22.12.2023.

Три представники "найшумнішого" жанру альтернативного року зібралися для створення триптиха. У кожному треці присутні стилі кожного гурту, які проявлені в інструментальному чи вокальному аспектах.

before you sleep – це не просто експеримент. Це ще й заклик до кооперативної роботи гуртів, які можуть обмінятися досвідом і власним підходом до музики.

Апатія, CRUSHGLAD – Шкода, що я

Жанр релізу: еморок, гайперпоп

Дата релізу: 22.12.2023.

У проєкту "Апатія" та CRUSHGLAD сталася колаборація, під час якої відбувся мікс емо-року та гайперпопу. Як результат – важке звучання як в електронному, так і в гітарному аспектах.

"Шкода, що я" розповість про ті відчуття, які виникають від несказаних слів і невиконаних дій. І щонайгірше – змінити минуле вже не вийде.