Зміст:
  1. Artem Pivovarov, Onuka – Сьогодні
  2. Schmalgauzen – Я не прийду
  3. Renie Cares – Кричу
  4. BLIND8 – Nothing stands still
  5. Скажи щось погане – Дотик
  6. The Artistic Rats – Тиша
  7. Meerkur – Дихати думати діяти 

Четвертий тиждень жовтня приніс чимало нових релізів від авторів, які розпочинають новий творчий етап і порушують теми, що відгукнуться більшості. 

Artem Pivovarov, Onuka – Сьогодні

Жанр релізу: постпоп, електроніка, поп.
Дата релізу: 25.10.2024

Артем Пивоваров після проєкту "Твої вірші, мої ноти" запустив переосмислений сиквел "Віршінші", який має на меті переосмислити українську поезію із використанням різноманітних жанрів.

Для першого експерименту в новому проєкті обрали однойменний вірш основоположника футуризму Михайля Семенка, чия творчість перегукується з ідеєю нового творчого етапу Пивоварова. Спільно з Onuka вийшов драйвовий електронний поп, де й текст прозвучав по-новому.

Schmalgauzen – Я не прийду

Жанр релізу: кабаре, джаз.
Дата релізу: 25.10.2024

Гурт Schmalgauzen випустив емоційно контрастну композицію "Я не прийду". Для створення цього синглу  використали класичну італійську мелодію, до якої додали джазові оберти та речитатив.

Разом із притаманним Schmalgauzen артистичним стилем вийшла робота, яка когось може розчарувати, а хтось, навпаки, замислиться над необхідністю насолоджуватись швидкоплинністю життя. Пісня нагадує, що ми перебуваємо у світі, де не потрібно відкладати щось на завтра, а треба жити тут і зараз.

Renie Cares – Кричу

Жанр релізу: альтернативний поп, інді.
Дата релізу: 24.10.2024

Інді-проєкт Іри Панчук та саундпродюсера Саші Мусевича анонсував майбутній мініальбом La Princesse Lointaine першим синглом із повноформатнику — щемкою історією про відродження ліричної героїні. Вона нарешті позбувається внутрішнього заціпеніння та маленькими кроками починає відстоювати себе.

Від релізу альбому "Легка нестерпність буття" минув майже рік. І несподіване повернення проєкту з анонсом сольних концертів та новим синглом — вражає. 

BLIND8 – Nothing stands still

Жанр релізу: металкор, метал.
Дата релізу: 24.10.2024

Поки металкор-гурт Blind8 перебуває у турі з Within Temptation, на стримінгових сервісах вийшов сольний сингл Nothing stands still. Ліричний герой пісні пригадує своє веселе та безтурботне дитинство. Лише зараз прийшло усвідомлення, що це були справді найкращі дні. Проте він повертається назад у холодну реальність, адже тут на нього чекає незавершена справа.

Скажи щось погане – Дотик

Жанр релізу: ґрандж, альтернативний рок.
Дата релізу: 25.10.2024

Київський інді-ґрандж-дует "Скажи щось погане" видав 5-хвилинний емоційно виснажливий трек у жанрі ґрандж. Як завжди, нова пісня розширює притаманну проєкту тему – не зовсім здорові стосунки. Ліричний герой пісні "Дотик" не може відпустити кохану, яка для нього є усім у цьому житті, але зробити це доведеться, інакше хлопець знову забуде про увесь світ.

The Artistic Rats – Тиша

Жанр релізу: ню-метал, хіп-хоп, альтернативний рок.
Дата релізу: 25.10.2024

Тернопільський квартет The Artistic Rats дебютує повноформатним альбомом, робота над яким тривала понад рік. Гурт видав частину альбому синглами та навіть під час концертів грав частину композицій.

Повноформатний альбом "Тиша" — синтез ню-металу та хіп-хопу, у якому є рефлексія про минуле, закарбування буремного сьогодні й сподівання на краще майбутнє.

Meerkur – Дихати думати діяти 

Жанр релізу: електроніка.
Дата релізу: 25.10.2024

Вадим Лазарєв розпочинає серію синглових релізів роботою "Дихати думати діяти". Поки невідомо, чи завершиться це мініальбомом, чи навіть повноформатним альбомом, адже треки пишуться і випускаються паралельно.

Сингл "Дихати думати діяти" — ностальгічний, про прості спогади, але важливі моменти життя. Про знайому більшості тугу за домом та минулим.