Зміст:
  1. Blind8, Within Temptation — Labyrinth
  2. TVORCHI – Planet X
  3. OTOY – Десять причин
  4. dity inzheneriv – Тікай
  5. Анастимоза – Що між нами за блядство?
  6. Максим Тощо, Тощо – Галантерея
  7. shmiska – Пластир
  8. Sad Novelist, Sleepy Andy – Покусані губи
  9. Санкен, Левко – гре/бля
  10. Oleksii Podat – Лагідні стосунки зі світом на дні землі

Blind8, Within Temptation — Labyrinth

Жанр релізу: металкор, метал.
Дата релізу: 12.09.2024.

Гурт "Blind8" випустив пісню, написану спільно з Within Temptation. Нідерландський метал-гурт вже не вперше кооперується з українцями, до цього в них була робота A Fool’s Parade з Alex Yarmak.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Металкор-сингл "Labyrinth", зі слів виконавців, "є свідченням незмінної сили музики, що навіть у найтемніші часи здатна надихати та об’єднувати людей".

Вокаліст гурту "Blind8" Роман та басист Ігор нині у війську. Проте проєкт існує і створює нові композиції для фанатів.

TVORCHI – Planet X

Жанр релізу: електроніка, поп.
Дата релізу: 13.09.2024.

Гурт "Tvorchi" презентує п’ятий альбом "Planet X". Над повноформатником дует працював понад три роки, вклавши туди весь досвід та емоції, прожиті за цей час: початок повномасштабного вторгнення, участь гурту в Євробаченні та низка інших подій.

"Planet X" – це футуристична подорож невідомою планетою. Сама історія має як життєрадісні та романтичні нотки, так і психоделічні, з елементами філософських роздумів. До альбому також увійшли й спільні з українськими виконавцями композиції: раніше видані "Орбіти" з Klavdia Petrivna, "Мрійники" із "The Hardkiss" та "Odyssey" з "The Maneken".

OTOY – Десять причин

Жанр релізу: гіп-гоп.
Дата релізу: 13.09.2024.

OTOY після двоактного релізу "Темна" повертається на гіп-гоп сцену відразу з анонсом альбому "8 роздумів", що вийде вже 20 вересня.

Разом із більш спокійним, ближчим до блюзу звуком, виконавець рефлексує на теми сьогодення та протягом трьох хвилин спілкується зі слухачами. Сам текст – збірний образ кожного, хто проживає чергове літо, сповнене тривог, смутку та посмішок.

dity inzheneriv – Тікай

Жанр релізу: Рок.
Дата релізу: 09.09.2024.

Після релізу мініальбому "ОМГ (один мільйон гривень)" гурт dity inzheneriv анонсує нову пісню, створену під впливом подій сьогодення – про людей, які залишаються в країні в стані війни. Сингл "Тікай" адресований тим, хто всіма способами намагаються втекти з країни та розірвати всі зв’язки зі своєю батьківщиною. Проводячи аналогію з іншими істотами, гурт переконаний у неприродності таких "інстинктів": "У тваринному царстві подібних істот небагато".

Анастимоза – Що між нами за блядство?

Жанр релізу: індіпоп.
Дата релізу: 13.09.2024.

Виконавиця Анастимоза стала відома після анонсу частини саундтреку до гри "S.T.A.L.K.E.R. 2". У своєму новому релізі "Що між нами за блядство" лунають роздуми про перипетії у нестабільних стосунках.

Нова робота Анастимози показує новий стиль, відмінний від альбому "Холодні лапи Фауста": тепер це не готична попмузика, а дещо урбанізований нуарний індіпоп.

Максим Тощо, Тощо – Галантерея

Жанр релізу: альтпоп, поп.
Дата релізу: 13.09.2024.

Максим Тощо і далі заграє зі слухачем перед релізом дебютного повноформатнику "Косметика", що вийде вже 20 вересня. Цього разу виконавець дещо розкрив раніше виданий романтичний сингл "Касабланка", додавши до нього дві нові композиції. "Галантерея" надає ще більшої абсурдності до й без того альтернативного попу. Якщо композиція "Нічого простіше" нагадує діалог із моторошним секретом. Трек "Втекти/Гроші/D-d-d-d-" вже не соромиться запозичити діалог із мультсеріалу "Губка Боб квадратні штани" та знайомим із попередніх робіт автотюном та семплами з інших пісень і створює власний аудіальний дім химер, що справляє особливе враження.

shmiska – Пластир

Жанр релізу: індіпоп.
Дата релізу: 12.09.2024.

Виконавиця "shmiska" і далі творить посинглово. Цього разу нова робота "Пластир" є сюжетним продовженням релізу "Нічого". Пісня "Пластир" розширює та доповнює аб’юзивне співзалежне кохання, зображене у попередній роботі. Утім на заміну думкам про незрозумілу природу почуттів приходить монолог про стосунки, які вже ніщо не вилікує, а пластир і поготів.

Sad Novelist, Sleepy Andy – Покусані губи

Жанр релізу: еморок, альтернативний рок.
Дата релізу: 13.09.2024.

Sad Novelist після довготривалої творчої паузи знайомить слухача із новим собою, залишаючи сингли, як хлібні крихти – вказівники. І нова композиція івано-франківського виконавця – кардинально інакша робота за своїм настроєм. "Покусані губи" створена спільно з емовиконавцем Sleepy Andy. Це історія про внутрішні муки, що допікають ліричного героя. Жанрово це нагадує другий мініальбом "Каяття", що отримав роковий супровід.

Санкен, Левко – гре/бля

Жанр релізу: панк, інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 13.09.2024.

Минулого тижня вийшла пісня з мініальбому Левка та Санкена. А вже зараз дует доповнив свій спільний творчий доробок чотирма треками, які зараховує до жанру "ліберальний рок".

Повноформатний реліз "гре/бля" – це інді-рокові панкові роздуми про Бога, вітамін Д, нав’язування особистої думки та відомий вислів Гіппократа.

Oleksii Podat – Лагідні стосунки зі світом на дні землі

Жанр релізу: нойз.
Дата релізу: 13.09.2024.

Саундпродюсер зі Слов’янська Олексій Подать три тижні тому анонсував перший за п’ять років повноформатний альбом треком "To commit to let go". Зараз автор виходить вже із повноцінним релізом "Лагідні стосунки зі світом на дні землі", що має на меті без єдиного слова відрефлексувати усе накопичене за два роки. Нойз – це абстракціонізм у світі музики. Це дуже вільний жанр, мистецтво передати ритм та гармонію інструментами та техніками, що ніяк не передбачені для створення композицій. І уявити те, що серед 30-хвилинної експериментальної музики автор закарбував потребу людини в безумовній любові на тлі повномасштабної війни – нелегка справа.