Зміст:
  1. DOROFEEVA – Хартбіт
  2. Ziferblat, Дім звукозапису – Друг
  3. Джозерс – Як ми колись
  4. Курган – Червоним бузком
  5. Disappeared Completely – No Place for Me (Pt.1 & Pt.2)
  6. The feels – Нульові
  7. Пропаща сила – 4 кімнати

DOROFEEVA – Хартбіт

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 26.09.2024.

Після двох років синглової активності DOROFEEVA систематизує свій нинішній етап творчості альбомом "Хартбіт". За словами виконавиці, він є збіркою її різних станів, емоцій та почуттів, що змушують серце битися частіше. Повноформатник, виконаний у жанрі поп, увібрав у себе попередньо видані сингли "А я все плакала", "Хартбіт" та "Нітрогліцерин". До лонгплею також увійшов  неочікуваний фіт з OTOY (пісня "Спекотно").

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Ziferblat, Дім звукозапису – Друг

Жанр релізу: артрок, рок.
Дата релізу: 26.09.2024.

Гурт Ziferblat спільно із проєктом Тіни Кароль "Дім звукозапису" синтезували та переосмислили один із хітів "Океану Ельзи" – пісню "Друг". Раніше видана в альбомі "Модель", робота передає нелегкий вибір ліричного героя, який замість відвертого зізнання у коханні своїй подрузі вирішує не озвучувати його. Гурт Ziferblat додав до пісні свого стилю, а запрошений симфонічний оркестр надав більше експериментальності до оригіналу. Як результат – артрокова балада, що переосмислює класику українського року нульових років.

Джозерс – Як ми колись

Жанр релізу: авантпоп, постпанк.
Дата релізу: 27.09.2024.

Після періоду кросоверів та, як результату, альбому "Прокляття двадцятих" Джозерс видають щемкий сингл про історію закоханості. І все у притаманному для проєкту авантпопі з журливою атмосферою. Остання робота Джозерс "Як ми колись" пропонує відчути фаталістичність стосунків ліричного героя, який ніяк не зможе врятувати їх від завершення.

Курган – Червоним бузком

Жанр релізу: хіп-хоп.
Дата релізу: 27.09.2024

У проєкту Жені Володченка "Курган" вийшов сингл через два роки творчої паузи. Нова робота "Червоним бузком" рефлексує нинішніми реаліями у часи війни. Сингл не втрачає автентичності у творчому доробку проєкту: меланхолійна екзистенційна лірика, покладена на ретровейв-біти. Разом із думками автора, який лише зараз зміг перебороти захисний механізм та викласти на аудіальне полотно накопичене, вийшла емоціональна пісня про війну.

Disappeared Completely – No Place for Me (Pt.1 & Pt.2)

Жанр релізу: трип-хоп, блюз-рок, інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 27.09.2024.
Гурт Disappeared Completely після релізу другого альбому випустив першу повноцінну роботу. Новий максісингл No Place for Me водночас повертається до витоків творчості проєкту, проте передає це в інакшому стилі. Перша частина синглу передає монотонну та складну палітру емоцій: негативні почуття замикають в уявній клітці, з якої складно знайти самостійно вихід. Усе це під спокійний трип-хоп, що наростає та переходить у другу частину, більш блюз-інді-рокову. Тут слухач споглядає зворотний бік медалі: почуваєшся самотньо – живи та кохай, будь впевненим у собі та торуй шлях до мрій.

The feels – Нульові

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 26.09.2024.

Гурт The feels видав роботу про ностальгію за дитинством, що вже не можна повернути та змінити. Особливо гостро ця тема перегукується із сьогоденням, коли через війну нинішнє покоління не зможе насолодитися та потім пригадувати своє дитинство. Роботу виконано у притаманному для гурту альтернативному році. У ліриці відчуваються нотки емоцій та рефлексії, які вокалістка Марина Слободяник розкриває у пісні.

Пропаща сила – 4 кімнати

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 27.09.2024.

Після успіху пісень "Забуду" та "Сирець" гурт "Пропаща сила" презентував другий сингл з майбутнього дебютного альбому, що незабаром побачить світ. Нова робота "4 кімнати" продовжує розвивати тему кохання. У фіналі ліричний герой усвідомлює безглуздість власних вчинків та відсутність сенсу у своїх стосунках.