Зміст:
  1. Джозерс, паліндром – Таблетки
  2. Христина Соловій – Різдвянії сни
  3. STASYA – Rika
  4. Tery – цей Новий рік
  5. Стас Корольов, Yevhenii Dubovyk –  аудіоповідомлення номер 99 | Антон Слєпаков, Yevhenii Dubovyk – Людина миру
  6. Kalush Orchestra – Це любов
  7. Збірка "Все мине"
  8. Karoon – Набір випадкових слів
  9. BALKON – а’може
  10. uvi sni – сяйво

За цей тиждень вийшло майже 400 релізів. Все більше з них мають зимовий характер, який вже відчувається скрізь. Сьогодні поговоримо про довгоочікуваний кросовер від Джозерс та паліндрома, різдвяний мініальбом від Христини Соловій, реліз від учасниці Нацвідбору STASYA та неочікуваний перехресний реліз від Стаса Корольова та Антона Слєпакова.

Джозерс, паліндром – Таблетки

Жанр: інді, авант-поп

Дата релізу: 15.12.2023

"Таблетки" – про самообман, що люди вживають за графіком, як пігулки. Цей кросовер поєднав не тільки стилі калуських думерів та львівського репера, а й ракурси самої історії.

У першому куплеті гурт "Джозерс" порушує питання уникнення людей від актуальних проблем, що пов’язані з війною та власними переживаннями. Згодом, після куплету, доєднується паліндром з роздумами про ставлення соціуму до його образу. Між рядками виринають риторичні питання про ностальгічне минуле, яке було важчим та гіршим за нинішні часи.

Реліз вийшов у звичному для дуету стилі авант-поп, який скомбінував рокові мотиви з реп-виконанням.

Христина Соловій – Різдвянії сни

Жанр: фолк, поп, фолк-рок

Дата релізу: 15.12.2023

З кожним оглядом новинок української музики Новий рік та Різдво стають все ближчими та ближчими. Тому виконавці також готуються до зимових свят, презентуючи автентичні роботи.

У випадку з Христиною Соловій "Різдвянії сни" розташовані у поп- та фолк-рок-площині. Крім давніх колядок та щедрівок, у мініальбомі є пісня "Народився Бог на санях". Вона скомпонована з двох віршів Богдана-Ігора Антонича "Різдво" та "Коляда".

Мініальбом навіює атмосферу Різдва та не просто презентує різні етапи святкування. Він ще розкриває палітру жанрів, з якими виконавиця працювала протягом усієї творчості.

STASYA – Rika

Жанр: поп-фолк, електро

Дата релізу: 13.12.2023

Нещодавно розпочалося голосування за майбутнього представника на Євробачення-2024. Серед кандидатів є і виконавиця STASYA, яка презентувала свій трек на конкурс.

Rika – пісня весняного циклу, коли крига тане, а земля розквітає першими квітами. У синглі ріка  – це як символ очищення та переродження, яке на сьогодні багато хто потребує через події війни. На думку виконавиці, пісня має глибокий соціальний підтекст, який має бути озвученим.

Tery – цей Новий рік

Жанр: R&B, інді-поп

Дата релізу: 15.12.2023

Емоційний аренбі про тугу за коханою людиною, яка для нього є усім. Їх розлучає пів світу, від чого вони так і не зможуть провести разом цей Новий рік.

У самій історії розмиті певні деталі, проте більше розкриті внутрішні переживання. Вони й споріднюють слухача та ліричного героя, які змушені пройти випробування на власні почуття.

Стас Корольов, Yevhenii Dubovyk –  аудіоповідомлення номер 99 | Антон Слєпаков, Yevhenii Dubovyk – Людина миру

Жанр: альтернатива, акустика

Дата релізу: 15.12.2023

Один із цікавих та заплутаних випадків, який потребує бекграунду. "аудіоповідомлення 99" та "Людина миру" – кавери на треки "100+" та "Веаюфром" відповідно. Це не просто переспіви, а повноцінні реворки, які отримали не лише музичне, а й текстове переосмислення. Обидва релізи можна віднести до живого виконання, яке отримало альтернативне звучання.

Kalush Orchestra – Це любов

Жанр: фолк, хіп-хоп

Дата релізу: 15.12.2023

"Це любов" – початок нового етапу творчості гурту, який трансформувався у мультифронтмен-проєкт з трьома учасниками. Сама пісня порушує теми міцності кохання та його незламності навіть у найважчі часи, коли виходу майже немає.

Пісня поєднує притаманний для гурту фолк з елементами хіп-хоп, який виглядає тепер більш збалансовано та органічно за вокальним виконанням.

Збірка "Все мине"

Жанр: мідвест-емо, емо, інді-рок

Дата релізу: 13.12.2023

Збірка "Все мине" від лейбла electricity – чудовий подарунок для фанатів емо. До списку увійшли сім гуртів, кожен з яких знайомить слухача зі своїм стилем та творчістю.

Серед гуртів з’явився і проєкт "Передайте показники лічильників", який об’єднав учасників колективів White Ward та Vovk.

Karoon – Набір випадкових слів

Жанр: електроніка, експериментальна електроніка

Дата релізу: 15.12.2023

Karoon систематизували свій рік мініальбомом "Набір випадкових слів", у який увійшли чотири раніше видані сингли та одна новинка. Трекліст створює відчуття хаосу, проте з прослуховуванням вимальовується певна картинка. Вона здається доволі похмурою, проте сингл "Пісок" завершується певним дзеном, якого гурт намагається дотримуватися.

BALKON – а’може

Жанр: фолк, фолк-рок

Дата релізу: 12.12.2023

Дебютний мініальбом колективу, що відомий синглом "Відьми". "а’може" розповість про нерозділене кохання, яке поетапно розділено та отримало відповідну емоцію. Як і вся творчість, робота пронизана містичністю та хоровим потужним вокалом.

uvi sni – сяйво

Жанр: інді-рок, панк

Дата релізу: 15.12.2023

Драйвовий інді-рок з елементами панку, який синтезував веселий та драйвовий темп з рефлексією боротьби з внутрішніми демонами. Комбінація виглядає незвичною, проте мотивує на повторне прослуховування, щоб вже прислухатися не тільки до інструменталу, а й до тексту.