Зміст:
  1. Vivienne Mort – ФАТА
  2. Jerry Heil – #AllEyesOnKids
  3. Максим Тощо, Тощо – Касабланка
  4. Tery – Те, як ти любиш
  5. Санкен та Левко – думка / ил
  6. Микола Серпень – Осінь
  7. Granat Garden – Літоплин

Vivienne Mort – ФАТА

Жанр релізу: фолк-рок, інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 30.08.2024

Гурт "Vivienne Mort" презентував концептуальний альбом "Фата" після майже 3 років паузи на стримінгових сервісах. Повноформатник – історія, що відображає перетворення свідомості ліричної героїні протягом двох років війни. Трекліст нараховує 13 композицій, загальною тривалістю у 40 хвилин. До повноформатника, крім звичних для гурту інструментів, було застосовано чимало народних інструментів та вокальний квартет, що надало альбому більшого фолк-звучання.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Jerry Heil – #AllEyesOnKids

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 27.08.2024

Після мініальбому MARIA та спільної з Володимиром Дантесом пісні "Губи у губах", Jerry Heil презентує пісню, присвячену викраденим українським дітям. Разом із синглом виконавиця запускає кампанію #AllEyesOnKids, що має на меті підкреслити необхідність захисту та повернення викрадених Росією українських дітей. Співачка вирішила записати сингл-діалог між матір’ю, що обіцяє допомогти повернутися додому, та дитиною, яка прагне побачити своїх рідних і знайти шлях назад.

Максим Тощо, Тощо – Касабланка

Жанр релізу: альт-поп, поп.
Дата релізу: 30.08.2024

Максим Тощо і далі торує шлях до альбому "Косметика", реліз якого заплановано на 20 вересня. Нова композиція "Касабланка" оповідає історію одного дня зі стосунків, яка відбувається у порожньому кінотеатрі під час кіносеансу однойменного знаменитого фільму. За словами Максима, на створення синглу його надихнув епізод із серіалу "Друзі", де було весілля у дощових тропіках. Виконавець продовжує експериментувати у попстилі, домішуючи цікаві семпли та елементи. Цього разу до любовної історії Максим додав джазових елементів, що надає пісні особливої інтимної атмосфери.

Tery – Те, як ти любиш

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 28.08.2024

Після релізу альбому "Теплий сніг" Tery презентує другий сингл із майбутнього альбому. Водночас артист експериментує з жанрами, зберігаючи романтичний настрій. Сингл "Те, як ти любиш" жанрово є поптреком, до якого було домішано постпанк-мотив, що змінили під електронне звучання. У пісні ліричний герой оповідає про своє перше кохання: сильну та наївну любов.

Санкен та Левко – думка / ил

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 30.08.2024

Вокаліст із гурту "Фангус Фрог" Олександр Бичков вирішив розпочати новий творчий етап та дебютує сольним проєктом санкен, заколабився з інді-рокером левком та анонсував мініальбом. Перший сингл із майбутнього повноформатника "думка / пил" присвячений усім токсичним і  нетолерантним людям, які намагаються нав’язати свою думку та не слухають інших.

Микола Серпень – Осінь

Жанр релізу: денс-поп, євродиско.
Дата релізу: 30.08.2024

Сайд-проєкт Тараса Каруна з дуету "Karoon" нагадує про себе та про початок нової пори року піснею "Осінь". Сингл виконано у притаманному для проєкту денс-попі, що вже став одним цілим з образом колишнього голови колгоспу із розбитим серцем.

Granat Garden – Літоплин

Жанр релізу: блюз-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 30.08.2024

Гурт "Granat Garden" отримав натхнення від відомого твору Джорджа Гершвіна "Summer Time", який своєю чергою був, ймовірно, натхнений українською народною колисковою "Ой ходить сон коло вікон", виконаний хором Кошиця у 1929 році. Вийшла 5-хвилинна блюзова адаптація, яка поєднала народні мотиви та елементи з пісні Джорджа Гершвіна, але залишила візитівковий вокальний та інструментальний стиль гурту.