Зміст:
  1. Jerry Heil, Volodymyr Dantes – Губи у губах
  2. NAZVA, BRYKULETS – Чужію я
  3. Zapaska — Znykome
  4. Karoon – Час дівчат
  5. laang – Ти мене не забувай
  6. Відчай, Безвихідь – Поверх
  7. Rinal’ 78 – Post-Human

Перший тиждень серпня приніс чимало синглів та спільних робіт, які увійдуть до майбутніх повноформатних альбомів. LIGA.Life розповідає про спільний сингл від Jerry Heil та Volodymyr Dantes, пісню про тугу за домом від NAZVA та BRYKULETS, а також літній альтернативний поп від дуету Zapaska.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Jerry Heil, Volodymyr Dantes – Губи у губах

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 02.08.2024.

Спільний трек "Губи у губах" Володимир Дантес презентував на Atlas United. За два тижні відбувся офіційний реліз дуетної композиції на всіх стримінгових сервісах."Губи у губах" — трек про ностальгію за безтурботними часами юності, коли з друзями можна було гуляти до ранку, відчувати закоханість та попереду було все життя.

NAZVA, BRYKULETS – Чужію я

Жанр релізу: етнічна музика.
Дата релізу: 02.08.2024.

Гурт NAZVA випустив першу після Нацвідбору на Євробачення–2024 пісню із майбутнього альбому. Тональність альбому, як анонсують, також перегукуватиметься із новим синглом."Чужію я" оповідає про тугу за рідним домом. Ліричний герой вимушений залишити свою домівку, це викликає відчуття, ніби він перетворився на незнайомця для рідних місць. Композиція, виконана разом із гуртом BRYKULETS, пропонує слухачу зануритися у суміш етноартхаусу.

Zapaska — Znykome

Жанр релізу: альтернативний поп, електронна музика.
Дата релізу: 30.07.2024.

Другий за цей рік сингл від Zapaska сповнений літнього настрою. Автор тексту — поет Богдан Куценко. Такий альтернативний поп залишає по собі особливий відбиток. Все завдяки сумній ліриці та складному полотну звуків, що вже стало незмінною рисою стилю дуету.

Karoon – Час дівчат

Жанр релізу: електропоп, електронна музика.
Дата релізу: 02.08.2024.

Дует Karoon нагадує про себе синглом, у якому пісню виконуватиме Валерія Ісхакова. Вона заведе слухача у нетиповий для дуету антураж про жіночий сталкінг. Сингл створює особливу електропопову танцювальну атмосферу, але у декого з чоловіків може викликати параноїдальні думки.

laang – Ти мене не забувай

Жанр релізу: синті-поп, електронна музика.
Дата релізу: 02.08.2024.

laang продовжує творити сумну музику під електронні синти після нетипового повороту у треп-музику. "Ти мене не забувай" описує знайомство дівчини з ліричним героєм, який заплутався та потрапив у пастку. Єдине, що хлопець просить у дівчини, – не забути його, поки він десь на самоті. Така історія з психоделічними елементами ідеально підтримується синті-поповим миготливим звуком, який додає сюжету своєрідної казковості та магічності.

Відчай, Безвихідь – Поверх

Жанр релізу: альтернативний рок.
Дата релізу: 02.08.2024.

Проєкт "Відчай" продовжує знайомити слухача із сиквелом до альбому УППА, що оповідав про тотальні зміни, які переживає ліричний герой з початком повномасштабного вторгнення. Це другий фіт із майбутнього повноформатнику, який "Відчай" виконав із львівською виконавицею Безвихідь. "Поверх" розповідає про ментальні проблеми, що сформувалися через постійний стрес, недосипання, важку працю. Ці чинники залишають чималий відбиток на ліричному герої, якому необхідна терапія та підтримка друзів у ці складні часи. Жанрово сингл продовжує звучати у межах альтернативного року з елементом нойзу, який додає пісні експериментальності.

Rinal’ 78 – Post-Human

Жанр релізу: індастріал-метал, авангардний метал, панк-рок, постпанк.
Дата релізу: 02.08.2024.

Київський проєкт Rinal’ 78 вирішив видати власний Post-Human. Вийшла індастріал-робота про трансгуманізм, одвічне питання вічного життя та негативний вплив релігій на розвиток технологій. Цей альбом, як і вся творчість гурту, – експериментальна музика, часом складна для пересічного слухача, як і саме уявлення про майбутнє в стилі кіберпанк: індастріал-метал, панк-рок, постпанк – усе це доповнено різними цікавими деталями: вокалоїдний вокал, відступи з участю піаніно, елементи скримо тощо.