Зміст:
  1. Klavdia Petrivna – Їде дах
  2. Khrystyna Soloviy – Кучерики
  3. Okean Elzy, John Rzeznik – Lighthouse
  4. NAZVA – На Краю Світів
  5. YUVI – Спрага не в справі
  6. Тонка – Дихотомія
  7. Максим Тощо – Біжутерія
  8. Lipatova – Останнє літо
  9. Fuji Moodji – Cumcvat Dive Pound
  10. dughouse, Mauser – Split

Klavdia Petrivna – Їде дах

Жанр релізу: поп.
Дата релізу: 13.08.2024.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Klavdia Petrivna стала відкриттям 2023 року та була учасницею деяких гучних інфоприводів: крадіжка дебютного мініальбому "Бережи мене", таємниця особистості виконавиці та зв’язок із Машею Кондратенко.

Дебютний альбом "Їде дах" – це стилістичне продовження перших релізів виконавиці, проте у більших масштабах. Повноформатник має водночас глибину і зміст, проте й не відмовляється від невеличкої дози гумору, а то й епізодичних елементів божевілля. Назва платівки повноцінно передає її настрій та тему.

Жанрово реліз важко віднести до конкретного стилю: тут присутнє і техно, і проста електроніка, і ретрозвучання, і фолкпоп. Загалом виконавиця дещо розширила діапазон музики, проте залишилася у площині попмузики.

Khrystyna Soloviy – Кучерики

Жанр релізу: інді-поп, етнопоп, поп.
Дата релізу: 16.08.2024.

Христина Соловій випустила адаптацію української народної пісні з Лемківщини "Тому коса добре косить". Раніше співачка її виконувала наживо, тому реліз студійної версії був лише питанням часу.

"Кучерики" – доповнення до творчого доробку, що переосмислює українську культуру. Це етнопопове осучаснення народної класики під електронні гітари та інтимний вокал Христини Соловій.

Okean Elzy, John Rzeznik – Lighthouse

Жанр релізу: попрок, рок.
Дата релізу: 16.08.2024.

Гурт "Океан Ельзи" презентував ще один трек із майбутнього англомовного альбому Lighthouse та анонсував дату релізу повноформатнику – 11 жовтня.

Нова пісня Lighthouse виконана спільно із фронтменом гурту Goo Goo Dolls – Джоном Резніком. Це попрокова балада про надію у тихе майбутнє, якого так не вистачає світу.

NAZVA – На Краю Світів

Жанр релізу: фолк, інді-поп, поп.
Дата релізу: 15.08.2024.

Галицько-донбаський гурт NAZVA пропонує поностальгувати за дитинством, літом, відпочинком у селі без інтернету та зв’язку. Усе це – під інді-фолькові мотиви, що вже стали візитівкою проєкту.

Пісня "На Краю Світів" буде саундтреком до майбутнього однойменного серіалу та перегукується із попередньою роботою проєкту, яка разом із цим синглом увійде до рефлексійного альбому про дім.

YUVI – Спрага не в справі

Жанр релізу: трип-хоп, електронна музика.
Дата релізу: 16.08.2024.

YUVI продовжує розкривати та доповнювати електронну сцену особистими історіями, що наповнені драмою та щирими емоціями.

У новому синглі "Спрага не в справі" Уляна Автенюк під повільний темп оповідає про те, яким інколи фатальним є діалог, якого так прагнеш, але так і не можеш дочекатись.

Тонка – Дихотомія

Жанр релізу: спокенворд, інді-поп, електропоп.
Дата релізу: 15.08.2024.

Проєкт "Тонка" випустив серйозну та душевну роботу про відчуття розбитого життя, про спогади з дитинства, про відірваність від дому та велику віру.

Пісня "Дихотомія" нагадує серйозну роботу, у якій вокалістка гурту Олена Карась рефлексує та пригадує своє дитинство у Криму, який не був окупований Росією. Розпочинається сингл спогадами у жанрі спокенворд, який згодом плавно перевтілюється в інтимний інді-поп з елементами електронної музики.

Максим Тощо – Біжутерія

Жанр релізу: електропоп, поп.
Дата релізу: 16.08.2024.

Максим Тощо рухається до релізу дебютного сольного альбому "Косметика", що побачить світ вже 20 вересня. Після продюсування таких релізів, як Dissociation від provulok, "Я старався, але недостатньо" LYKHO та "Перша зірка на небі".

Мініальбом "Біжутерія" нагадує демоверсію майбутнього повноформатнику та пропонує зануритися у незвичну історію, основна тема якої – "діс на ностальгію". Чимале використання звукових образів та семплів, що вже стали широко відомими в інтернеті, музичний хаос жанрів, що змінюються кожні 30 секунд, – усе це у доповненому релізі.

Lipatova – Останнє літо

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 16.08.2024.

Після повернення до сцени з мініальбомом "Сам по собі" гурт mine в дуеті з Lipatova презентує сингл з майбутнього альбому.

Пісня "Останнє літо" передає та описує почуття гурту: ностальгію, бажання жити, страх померти та вплив війни на плани й майбутнє. Вийшов інді-рок із відвертими думками та сподіваннями на краще.

Fuji Moodji – Cumcvat Dive Pound

Жанр релізу: протопанк, рок.
Дата релізу: 16.08.2024.

Дніпровський дует Fuji Moodji випустив сингл, що за стилем нагадує детективне кіно в епізодах переслідування та перестрілок.

Такий протопанковий сингл присвячений пристрасті та тому, як ми ідеалізуємо людей, речі, місця та події. І наскільки легко можна втратити усе, вирушивши у гонитву за ілюзіями та фантомами.

dughouse, Mauser – Split

Жанр релізу: хардкор, хардкор-панк, рок.
Дата релізу: 16.08.2024.

Одеські та львівські панки dughouse та Mauser випустили спільний мініальбом. Кожен із гуртів самостійно виконав  дві пісні, що перетворилось на типовий спліт-реліз. Він виконаний у притаманному для обох гуртів жанрі – хардкор-панк.