Зміст:
  1. LATEXFAUNA – Makoterchyk
  2. provulok – dissociation
  3. Монтеск’є – Літанія радості й смутку
  4. Sheetel – Сон
  5. ДК Енергетик – 40
  6. Burned Time Machine, AFTERME – Обскур
  7. vioria – DAKIMAKURA

Другий тиждень травня приніс чимало релізів. LIGA.Life розповідає про пісню-присвяту від LATEXFAUNA, построковий альбом від provulok та дебютний лонгплей від Монтеск’є.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

LATEXFAUNA – Makoterchyk

Жанр релізу: ретровейв, поп

Дата релізу: 10.05.2024

Гурт із Черкащини після відвертого синглу Masandra присвячує нову роботу рідному краю – Макотерчику, районі у місті Тальне.

Під ретровейвові синти Makoterchyk захоплює як своїм звучанням, так і описом одного літнього дня, коли життя було набагато простішим.

provulok – dissociation

Жанр релізу: построк, шуґейз

Дата релізу: 10.05.2024

Льоман Судакли підсумовує свій творчий етап третім повноформатним альбомом dissociation, що присвячений змінам внутрішнього "Я" внаслідок життя поза межами дому.

Лонгплей залишив свою здебільшого інструментальну трансляцію ідеї роботи, проте отримав спільні треки з такими виконавцями, як Sheetel, Ницо Потворно та Люсі. Ці фіти допомагають краще зрозуміти внутрішній світ provulok разом з його переживаннями та тривожними думками.

Монтеск’є – Літанія радості й смутку

Жанр релізу: дрим-поп, ґотик-рок, альтернативний рок

Дата релізу: 10.05.2024

Ігор Хоркавий дебютує повноформатним альбомом, запис якого розпочався з 2021 року. Це величезний пласт творчості, який автор підсумував роботою "Літанія радості й смутку"

Робота стрибає між двома крайніми емоційними станами, що прирівнюються дрим-поповим готичним стилем автора. Такі гойдалки зумовлені війною, яка не може дати спокій та тримає у своїх лещатах тривожності.

Sheetel – Сон

Жанр релізу: артрок, трип-хоп, альтернативний рок

Дата релізу: 08.05.2024

Після макросерії фітів гурт Sheetel релізить власний 6-хвилинний сингл про метафоричний сон – творче натхнення, яке ліричний герой знайшов та якому повністю присвятив себе.

"Сон" лунав ще з 2019 року на концертах та зазнав метаморфоз: змінилися барабанщик, аранжування, мова виконання та навіть сенс. Тепер цей артроковий та трип-хоповий інструментальний витвір отримав бажаний вихід на усіх стримінгових сервісах.

ДК Енергетик – 40

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок

Дата релізу: 10.05.2024

Київські постпанкери "ДК Енергетик", що відомі альбомами "Юність" та "Шлях", випустили перший сингл з майбутнього лонгплею, що має вийти вже цього літа.

"40" оповідає про мандрівку мертвої душі до останнього суду. Ліричний герой пісні потребує допомоги та закликає своїх рідних накривати стіл, після якого можна буде доїсти. Сингл порушує питання подальшого життя після смерті та формує тематику нового повноформатнику.

Burned Time Machine, AFTERME – Обскур

Жанр релізу: мелодійний метал, альтернативний метал

Дата релізу: 10.05.2024

Полтавський альт-метал-колектив продовжує знайомити зі своїм майбутнім повноформатним альбомом "Лімінальний". Цього разу задля створення особливої похмурої атмосфери було запрошено колектив AFTERME.

"Обскур" оповідає про неприємне завершення стосунків, що у фіналі привело до усвідомлення ліричним героєм своєї залежності до коханої. Тому залишається або відпустити, або дозволити емоціям взяти контроль над собою.

vioria – DAKIMAKURA

Жанр релізу: кітті-рок, попрок

Дата релізу: 10.05.2024

За два роки творчості та активної концертної діяльності співачка vioria вирішує зробити контраст – видати пісню японською мовою.

DAKIMAKURA є альтернативною версією пісні "ляльковод" з мініальбому "уроки флірту". До такого кроку співачку надихнув аніме-тур, результатом якого стало бажання поекспериментувати.