Зміст:
  1. паліндром – Найліпший день
  2. Okean Elzy – Voices Are Rising
  3. Монтеск’є, Seira – П’яні діти в імлі
  4. Re-read – Котик
  5. Tember Blanche, Макс Пташник – Спокій
  6. Апатія – Недоторка
  7. hoboth – Тримай себе
  8. ЯК СПРАВИ – ЧЕК
  9. temstime, Love, Mary — тож бувай
  10. Yevhenii Dubovyk – contemplation of a new reality

Третій тиждень березня приніс понад 350 пісень. Вийшло чимало релізів, заряджених оптимізмом та вірою у краще.

У цьому випуску поговоримо про другий позитивний сингл від паліндрома, англомовний реліз з майбутнього альбому від Okean Elzy та незвичну пісню у жанрі психоделічний поп від Монтеск’є та Seira.

паліндром – Найліпший день

Жанр релізу: хіп-хоп.

Дата релізу: 22.03.2024.

Після релізу альбому "Найліпші питання собі", який переніс творчість паліднрома на новий рівень, виконавець продовжує серію синглів, започатковану позитивним синглом "Сансет".

За загальною атмосферою "Найліпший день" продовжує ідею сподівань на краще. Це спроба відкинути бодай на час мандрів сумні та тривожні думки про майбутнє і відчути трохи життя. Як каже Степан Бурбан, у цій пісні він прагнув зібрати усі цінні моменти у його житті, що підіймають настрій: закоханість, весна у Львові, улюблені місця та ритуали, а також надія на краще майбутнє.

Жанрово паліндром не зупиняється та продовжує експериментувати: це притаманний автору хіп-хоп з автентичною естетикою 90-х років з елементами ретровейву.

Okean Elzy – Voices Are Rising

Жанр релізу: альт-поп, альтернативний рок.

Дата релізу: 22.03.2024.

Нещодавно гурт Okean Elzy анонсував вихід 10-го альбому восени та першого англомовного дебютника. Voices Are Rising – перший сингл із майбутнього повноформатника.

Пісня присвячена внутрішній енергії кожної людини, яка вивільняється у складні та важкі часи. Це та неосяжна сила, яка допомагає рухатися вперед до своєї мети, навіть коли вже здається, що це кінець.

Voices Are Rising є альт-попом, який протягом плавного та спокійного куплету накопичує енергію та вивільняє її на приспіві, нагадуючи про незламність всередині нас.

Монтеск’є, Seira – П’яні діти в імлі

Жанр релізу: психоделічний поп, поп.

Дата релізу: 22.03.2024.

Восени 2023 року львівський проєкт "Монтеск’є" нагадав про себе синглом "Паліатив". Через декілька місяців виконавець повертається назад вже з новим матеріалом, що згодом буде сформовано у повноцінний дебютний альбом "Літанія радості і смутку".

"П’яні діти в імлі" є спільним треком Монтеск’є з Seira із блек-метал гурту Pušča. Сингл є незвичним результатом поєднання психоделіки та поп-мотивів, що захоплює своєю самобутністю з перших секунд.

Пісня має також автентичний та не менш психоделічний текст, який порушує питання самотності, цифрової безтілесності та безсмертя.

Re-read – Котик

Жанр релізу: шугейз, електроніка.

Дата релізу: 22.03.2024.

Емо-гурт Re-read повертається у музичний простір шугейз-гімном котофанів та анонсом дебютного альбому "Повсякденність, драма, романтика", реліз якого відбудеться 12 квітня.

"Котик" є піснею, що вражає магічно-реалістичною історією про те, наскільки можна обожнювати домашнього улюбленця. Крім оригінальної шугейзової версії існує ремікс від виконавця XenjeS, який відомий "перемішаними" варіаціями пісень "Друг" Структури Щастя та "Додому" Джозерс.

Tember Blanche, Макс Пташник – Спокій

Жанр релізу: інді-поп.

Дата релізу: 22.03.2024.

1 березня інді-поп дует Tember Blanche презентували спільний з Максом Пташником сингл "В одній кімнаті". 22 березня відбувся реліз мініальбому "Спокій".

Реліз оповідає про омріяний спокій, який дуже рідко є у місті. Лише далеко за урбаністичним середовищем можна перепочити від жвавого темпу, сотні важливих і невідкладних справ та відчути омріяну свіжість.

Мініальбом "Спокій" складається з трьох оригінальних пісень та демоверсії однойменної пісні. Жанрово реліз виконано у притаманному дуету інді-попі, який вражає слухача мелодійним та спокійним живим звуком.

Апатія – Недоторка

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 22.03.2024.

Гурт "Апатія" продовжує довготривалу серію синґлів, розпочату після релізу альбому "Кращий час для зустрічі – ніколи" у 2022 році.

Сингл "Недоторка" присвячений слухачам та фанатам гурту, які страждають соціофобією. Гурт пропонує не перейматися недоторканністю, а сприймати її як захисний панцир, що поглинатиме неприємні тригери.

Робота виконана у звичному для гурту альтернативному році. Під час бридж-партії лунають голоси інших виконавців – SadSvit, CRUSHGLAD, vioria та Скажи щось погане, які підтримують слухача та радять не прогинатися під погрози та шантажі соціуму.

hoboth – Тримай себе

Жанр релізу: грув-метал, метал.

Дата релізу: 22.03.2024.

Вже оновлений грув-метал гурт hoboth підсумовує свій творчий етап у новому складі мініальбомом "Тримай себе". До лонгплею увійшли як раніше видані сингли, так і нові треки.

Сам альбом акцентує на втечі ліричного героя від проблем та їхніх наслідків, що завжди повертаються бумерангом до кожного.

ЯК СПРАВИ – ЧЕК

Жанр релізу: поп-панк.

Дата релізу: 22.03.2024.

Після релізу мініальбому "3 СТАДІЇ ЗАКОХАНОСТІ", проєкт "ЯК СПРАВИ" повертається з новим матеріалом

Сингл "ЧЕК" є енергійним поп-панком, що оповідає про нетерплячість ліричного героя, який не витримує черги у супермаркеті та починає казитися.

temstime, Love, Mary — тож бувай

Жанр релізу: денс-поп, електроніка.

Дата релізу: 22.03.2024.

Перший кросовер двох виконавців. "Тож бувай" є денс-поп піснею, що описує фатальність сексуального потягу. Він приводить до згубності та залежності одне від одного, яка згодом завершується кінцем стосунків.

Yevhenii Dubovyk – contemplation of a new reality

Жанр релізу: неокласика.

Дата релізу: 22.03.2024.

contemplation of a new reality є "акустичною" версією раніше релізнутих та невиданих пісень. Ціль релізу – закцентувати слухача на глибині та насиченості фортепіано, без додаткових інструментів та насичених аранжувань.