Зміст:
  1. RUSIIICK, Misha Substance – REACTOR
  2. OTOY – темна ч.2
  3. KALUSH ORCHESTRA – Янголом
  4. Микола Пацюк – Просто чувак
  5. morgendie – пітьма
  6. Nora Plan, Sick Solution – Месія
  7. XXV кадр – KADR AIRLINES
  8. Робаний Йот – Зелененькі очі

За п’ять тижнів 2024 рік вже встиг пробудити виконавців від зимової прокрастинації. Крім звичних анонсів повноформатників та серйозних кросоверів вже лунають заяви про закінчення творчого етапу. У цьому випуску ознайомимось із реактивним повноформатником від RUSIIICK та Misha Substance, завершальним альбомом OTOY та другим синглом оновленого KALUSH ORCHESTRA.

RUSIIICK, Misha Substance – REACTOR

Жанр релізу: електро, метал.

Дата релізу: 31.01.2024.

Один із найбільш потужних повноформатників січня, про який є що сказати. Для RUSIIICK це ще одна кооперативна праця з достатньо авангардним концептом, а для Misha Substance – дебютний вихід.

Альбом REACTOR – це експеримент з електронним звуком та важкою музикою, який своєю атмосферою передає критичний стан людства, що перебуває на порозі третьої світової війни, серії кліматичних катастроф та суспільних докорінних змін. Це все створює чималий тиск та адаптовує до перманентної тривоги, яка лунає з кожного куточку Землі.

Кожен трек REACTOR є унікальним шаром електронної музики, який чинить на слухача своєрідний тиск: джангл, репкор, брейкбіт, футворк – лише частина жанрів, які репрезентовано кожним треком.

OTOY – темна ч.2

Жанр релізу: хіп-хоп.

Дата релізу: 30.01.2024.

Завершальний альбом В'ячеслава Дрофи під псевдонімом OTOY. "темна ч.2" – це концептуальне продовження роздумів про актуальні та персональні теми, які виконавець вирішив відфільтрувати у темне та ще темніше. Чимало актуальних, майже позавчорашніх тем було піднято, від чого повноформатник резонує із сьогоденням.

За своїм стилем сиквел так само використовує містичні хорові співи та епізодично має свої емоційні спади та злети. Проте відчувається відвертість, що була притаманна ранній його творчості, до якої OTOY повернувся для лаконічного фіналу.

KALUSH ORCHESTRA – Янголом

Жанр релізу: фолк хіп-хоп.

Дата релізу: 01.02.2024.

Після творчої трансформації та теплого прийняття аудиторією пісні "Це любов" KALUSH ORCHESTRA продовжує доповнювати свій творчий етап.

Пісня "Янголом" – це пісня, що всіяна образами та порівнянням коханої людини з янголом. Хоровий спів та використання фолк-мотивів разом з легким хіп-хопом – упізнавані деталі нового KALUSH ORCHESTRA.

Микола Пацюк – Просто чувак

Жанр релізу: інді рок.

Дата релізу: 02.02.2024.

Пісня, що романтизує банальну історію про звичайну серед інших людину. Це монолог про буденне життя, на яке не так часто можна звернути увагу та відчути. І саме це зауваження виокремлює пісню своєю знайомістю.

Сингл виконано у звичному для вокаліста "Сонячних котиків" інді-році та поєднує легкі нотки дримпопу з хардстайл кіком у кінці. Як зазначає виконавець, вже через тиждень відбудеться реліз мініальбому "Грув", де будуть також не менш цікаві експерименти.

morgendie – пітьма

Жанр релізу: інді-рок.

Дата релізу: 02.02.2024.

Morgendie відомі своїми інді-поповими роздумами про кохання, яке склалося не зовсім щасливо. Проте з релізом "Пітьма" дует вирішив поекспериментувати з інді-роком.

"Пітьма" – це про ті стосунки, які вже неможливо повернути. Вони вже навряд чи відродяться, бо навіть за великого бажання неможливо заповнити утворену пустоту, що залишить шрами на все життя.

Nora Plan, Sick Solution – Месія

Жанр релізу: дезкор, екстремальний метал.

Дата релізу: 02.02.2024.

Відбувся кросовер двох ґрунтотворчих осередків – вінницького хардкору та львівського дезкору. Вийшла "Месія" – дезкорова пісня, що порушує питання пошуку сил до життя. Використовуючи релігійні образи, гурти бачать нинішній світ як цикл насилля та пацифізму, який є невідворотним та постійним природним процесом. Тому пісня перестрибує між двома полярно протилежними поняттями.

XXV кадр – KADR AIRLINES

Жанр релізу: хіп-хоп.

Дата релізу: 02.02.2024.

Опісля експериментів з постпанком та релізом альбому "Стани, сумніви, сум" XXV кадр вирішив повернутися до своїх першоджерел. KADR AIRLINES – це мінімальний хіп-хоп з фірмовим едлібом та своєрідною читкою. Мініальбом являє собою поетапне самоусвідомлення себе, своїх життєвих пріоритетів та місця у житті.

Чимало пісень мають різні алюзії з посиланням на різні тематики або ж музику певного десятиліття. Стиль повноформатника є нестійким, балансуючи між звичним хіп-хопом, трепом та джерсі клабом.

Робаний Йот – Зелененькі очі

Жанр релізу: поп-рок.

Дата релізу: 02.02.2024.

Гурт з доволі провокативною назвою та активною концертною діяльністю вирішив нагадати про себе, релізнувши пісню про дорослішання на фоні війни. У синглі "Зелененькі очі" ліричний герой розуміє, що під час війни не вийде відчути повністю ці часи. Ностальгія за атмосферою нічних вечірок та концертів у барах та клубах – усе це перебуває під певним табу, якого потрібно дотриматися до перемоги.

"Робаний Йот" продовжує творити у поп-рок поп-панк векторі. Проте задля експерименту гурт додав підспівування фанатів, які ще до релізу встигли почути пісню.