Зміст:
  1. ЩукаРиба, Buhnt, Yevhen Puhachov – Що й святоє...
  2. Rohata Zhaba – Колискова для жаби
  3. La Horsa Bianca – Polemosophy 
  4. corn wave – new year theme 2024
  5. поживна цінність – холод
  6. syayvo – tse buv ne ya
  7. StereoPalto – Кро

Вже з початком 2024 року чимало виконавців стали публікувати нові пісні. Хтось довидає пісні з зимовою атмосферою, а дехто вирішує скромно нагадати про себе. Сьогодні поговоримо про експериментальний реліз від колективу "ЩукаРиба", Buhnt та гітариста гурту Hyphen Dash, колискову для жаби від Rohata Zhaba та четвертий студійний від харківського психоделічного гурту La Horsa Bianca.

ЩукаРиба, Buhnt, Yevhen Puhachov – Що й святоє...

Жанр релізу: експериментальний фолк, джаз, електро

Дата релізу: 05.01.2024

Торік лейблом No Time For Swing на сервісі Bandcamp вийшов спільний альбом хору ЩукаРиба, гітариста гурту Hyphen Dash та електронного виконавця Buhnt.

Сам реліз – це поєднання українського фольклору з авангардним джазом та електронною музикою. Вийшла експериментальна робота, яку варто зберегти до наступних зимових свят.

Rohata Zhaba – Колискова для жаби

Жанр релізу: кантрі, фолк

Дата релізу: 05.01.2024

Від культового гурту, центральним персонажем якого є рогате жабеня, вийшла весела та водночас спокійна колискова. Вдало комбінуючи музику кантрі та фолку, вимальовується впевненість та завзятість до боротьби.

La Horsa Bianca – Polemosophy 

Жанр релізу: психоделічний рок, прогресивний рок, інструментал

Дата релізу: 05.01.2024

Четвертий повноформатник харківського психоделічного гурту. Polemosophy – це пізнання війни, власний індивідуальний підхід до сприйняття війни та її наслідків. Альбом, тривалістю у 40 хвилин, відправляє в абстрактну подорож внутрішніми переживаннями та емоціями кожного учасника гурту. Для когось цей реліз може стати чудовим саундтреком для медитації, а для декого – музично-адаптованою трансляцією навколишніх звуків, що через війну змінилися та стали більш страшними.

Альбом виконано без лірики. Бо сама музика, яка синтезувала психоделічний та прогресивний рок, є тим, що хоче донести гурт слухачу.

corn wave – new year theme 2024

Жанр релізу: мідвест-емо

Дата релізу: 01.01.2024

Хоча Новий рік вже минув, проте зимовій атмосфері ще бути. Тому проєкт corn wave вирішив переспівати усім відому пісню про справжній смак свята. І щонайголовніше – у стилі мідвест-емо, який додає до позитивної композиції власні барви.

поживна цінність – холод

Жанр релізу: альтернативний рок, постпанк

Дата релізу: 05.01.2024

Шацький багатожанровий проєкт розпочинає рік з депресивного треку "холод". Пісня розповість про розлуку та усі емоції, які людина відчуває за час розлуки.

Пісня має чіткі постпанкові мотиви, які гурт вирішив поєднати з більш жвавим темпом. Це утворює цікавий контраст кардинально протилежних емоцій.

syayvo – tse buv ne ya

Жанр релізу: шугейз

Дата релізу: 05.01.2024

Дебютний сингл нового проєкту plaaaato, tse buv ne ya – пісня про ностальгію за дитинством та тими часами, які зараз гріють і веселять. Тому хоч якими палкими були б намагання повернутися назад, але це вже неможливо.

Пісня виконана у жанрі шугейз, який задля динамічності у кінці змінюється перенавантаженою гітарою.

StereoPalto – Кро

Жанр релізу: інді-фолк, психоделія

Дата релізу: 05.01.2024

З початку повномасштабного вторгнення автор хіта De libertate не випускав пісень. Проте вже з треком L.A. розпочалася серія релізів, яка закінчиться альбомом, робота над яким триває з 2021 року.

"Кро" – це абстрактне слово, зацензурене та заблюрене слово, яке виконавець використовує протягом пісні. Поєднуючи акустичну гітару з психоделічними мотивами, слухач знайомиться з нинішнім станом у своїй країні та особистими переживаннями.