Зміст:
  1. Скажи щось погане – Крик
  2. Re-read – Повсякденність, драма, романтика
  3. Ragapop – Bo Vzhe Toy Den Koly
  4. Валя Самурай – Я десь там
  5. Фангус Фрог – Місфітс 22-23
  6. GannaBaby – живи, кохай, співай
  7. KOMA – Emotions Forbidden

Другий тиждень квітня приніс дещо більш як 200 пісень. Проте цього разу музичний простір доповнився низкою міні- та повноцінних альбомів з емоційною й відвертою лірикою.

LIGA.Life розповідає про новий триптих від дуету "Скажи щось погане", дебютний альбом від Re-read і ностальгічну пошану від проєкту Ragapop.

Скажи щось погане – Крик

Жанр релізу: інді-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 12.04.2024

Інді-рок дует "Скажи щось погане" продовжує творити триптихами – релізами, що дещо більші за сингл, проте не є повноцінними мініальбомами.

У роботі "Крик" відображається розчарування та смуток за ситуацією, що розгорнулася для ліричного героя. Це не чорно-біла депресивна історія, а радше напівтемна пристрасть, відфільтрована червоним "пристрасним" фільтром.

Протягом триптиха дует змішує такі жанри як інді-рок і ґранж з елементами блюзу. Такий стиль для гурту вже є візитівкою проєкту, який експериментує зі співвідношенням і лірикою.

Re-read – Повсякденність, драма, романтика

Жанр релізу: емо, інді-рок.
Дата релізу: 12.04.2024

Емо-гурт Re-read нарешті дебютує своїм першим альбомом "Повсякденність, драма, романтика", реліз якого планувався мало не з початку існування проєкту.

Повноформатник зосереджує увагу на зміні сприйняття світу з дорослішанням і заспокійливими речами як котики, сон та музика, що допомагають долати різні життєві перешкоди.

Альбом записано у жанрі емо, проте має багатогранне звучання, що зумовлене фітами й раніше виданими піснями: шугейз, мідвест емо, мат-рок і навіть панк – усе це творить та урізноманітнює роботу.

Ragapop – Bo Vzhe Toy Den Koly

Жанр релізу: альтернативний хіп-хоп, хіп-хоп.
Дата релізу: 12.04.2024

Сайд-проєкт учасниць Dakh Daughters анонсував свій дебютний альбом Do you listen to Ragapop? Це сингл-ностальгія за альтернативною українською музикою 90-х років.

Bo Vzhe Toy Den Koly – переосмислення одного з хітів легендарного гурту "Вхід у змінному взутті". Вийшов незвичний альтернативний хіп-хоп з елементами постпанку й електронної музики, яка надала пісні нового сенсового й аудіального відтінку.

Валя Самурай – Я десь там

Жанр релізу: рок-н-рол.
Дата релізу: 12.04.2024

Після розпаду гурту "Пацюк та Сонячні котики", заснування гурту "Сонячні Котики" й активної концертної діяльності Валя Самурай повертається до музичного простору з новим релізом "Я десь там".

Сингл є ностальгічним відлунням того рок-н-ролу, що мотивує танцювати. Проте слова не без сумного підтексту: герою пісні важко комунікувати з іншими людьми через проблеми зі слухом. Але сам виконавець не сумує, а лише запевняє: "Я десь там".

Фангус Фрог – Місфітс 22-23

Жанр релізу: постфанк, інді-рок.
Дата релізу: 12.04.2024

Олександрійські постфанкери Фангус Фрог після початку повномасштабного вторгнення мали дуже активну творчу діяльність: 1 альбом, 2 мініальбоми й низка синглів. Інколи вже готові та повноцінні пісні важко додати до повноформатнику або ж видати як самостійні сингли. Тож гурт вирішив без вагань випустити реліз "Місфітс 22-23" з невиданих треків за останні два роки.

Це невеличка історія про два зовсім різних кохання, відмежованих невеличким періодом самотності. І все це під постфанково-індіроковим інструменталом з оптимістичною філософією гурту.

GannaBaby – живи, кохай, співай

Жанр релізу: електропоп, поп.
Дата релізу: 12.04.2024

Після релізу 16-трекового альбому "Н.Р.А." (Найкращий Реп Альбом), дует GannaBaby розпочав новий етап творчості, який буде більш "попсовішим" і рефлексійним без концептуальної структури.

"Живи, кохай, співай" – друга пісня оновленого проєкту та присвячений коханню й усім його проявам – фізичному, платонічному, творчому, ностальгійному. Під мелодійний електронний супровід вимальовується гідне доповнення українській попсцені з чіпким і легким приспівом.

KOMA – Emotions Forbidden

Жанр релізу: інструментальний джаз, експериментальна музика, інструментальна музика.
Дата релізу: 12.04.2024

Альона Коваленко, учасниця дуету .Krapka;KOMA, продовжує наповнювати свій сольний проєкт. Emotions Forbidden – другий сингл виконавиці, який присвячений нелегкій темі – руйнуванні цінної дружби.

Під експериментальне комбінування електронної музики та джазу нової хвилі з мінімальною текстовою лірикою вимальовується повноцінна історія про нелегке прийняття нових реалій життя.