Зміст:
  1. sportcafé – вічне літо
  2. KHAYAT – В кінці греблі шумлять верби 
  3. sucilna_nevdacha.exe, provulok – приведе 
  4. анастимоза – Звір
  5. Menthol – Коли тебе нема 
  6. GannaBaby – A
  7. Karfagen, Antony Kalugin – Messages from Afar: Second Nature 

Четвертий тиждень 2024 року для українського музичного простору доповнився понад 300 піснями. Вже промайнув тренд на зимову музику, який замінили анонси релізів. Сьогодні ознайомимось із новим гуртом sportcafé (у минулому – povod), дебютним треком KHAYAT та кросовером sucilna_nevdacha.exe та provulok.

sportcafé – вічне літо

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.
Дата релізу: 26.01.2024.

Після декількох синглів у 2022 році, запорізький постпанк-гурт povod призупинив свою творчість. Проте неочікуване повернення вже під новим іменем – sportcafé – переродило проєкт.

"вічне літо" – виклик колишній творчості гурту та усій постпанк-сцені. Сюжет пісні нагадує знайоме відчуття розчарування, коли близька людина давно вже перестала бути собою. Тоді залишається лише поставити крапку та змиритися.

Поєднавши психоделічні елементи зі знайомим "жанром думерів", sportcafé дебютує своїм першим синглом після довготривалої павзи, натякаючи на свій дебютний альбом.

KHAYAT – В кінці греблі шумлять верби 

Жанр релізу: фольктроніка.
Дата релізу: 25.01.2024.

Після 9-ого Голосу Країни виконавець KHAYAT став відомий авдиторії своїм треком "В кінці греблі шумлять верби". Минуло 5 років, і лише зараз світ побачив на усіх стримінгових сервісах цю пісню. До релізу увійшли дві версії синглу: скорочена, яку виконавець презентував на шоу, та повна, що повноцінно розкриває роботу.

"В кінці греблі шумлять верби" – фольктроніка, візитівка виконавця, яку він отримав внаслідок синтезу електроніки та мотивів однойменної народної пісні.

sucilna_nevdacha.exe, provulok – приведе 

Жанр релізу: трип-хоп.
Дата релізу: 26.01.2024.

Чи часто ми ловили себе на тому, що час неминуче біжить, не залишаючи змоги реалізувати усі свої заповітні мрії та плани за рік? Такої думки більшість, яка намагається змагатися з невідчутною координатою та програє.

У новому кросовері sucilna_nevdacha.exe та provulok об’єдналися задля створення власної відповіді на це питання. Протягом пісні Надя Печуркіна переконуватиме вас у тому, що потрібно просто бути. Бо для всього свій час.

"приведе" – трип-хоп зі стіною гітарних шарів, який вже своїм звучанням викривляє сприйняття часу. 

анастимоза – Звір

Жанр релізу: інді-рок, інді-поп.
Дата релізу: 26.01.2024.

Чернівецький сольний проєкт "анастимоза", який вже встиг захопити слухачів треками "Проси пробачення", "Хризантеми" та "Загорни мене", розпочинає рік під егідою Правосуддя.

"Звір" – інді-рокове визволення свого звіра. На думку виконавиці, потрібно не боротися зі своїм внутрішнім "Я" чи приборкувати його, а співіснувати з ним. Лише так можна жити на повну без зайвих клопотів та проблем.

Menthol – Коли тебе нема 

Жанр релізу: альтернативний рок.
Дата релізу: 26.01.2024.

Після релізу першого синглу "Поки ти спиш", гурт Menthol продовжує готуватися до дебютного альбому. Друга пісня є атмосферним продовженням історії стосунків під час війни.

"Коли тебе нема" оповість про стосунки, які розтягнулися на чималу відстань. Хоча істотних змін не відбулося, ліричний герой починає розуміти те, наскільки він стає самотнім.

GannaBaby – A

Жанр релізу: електроніка.
Дата релізу: 26.01.2024.

Натхнення для своєї роботи можна взяти з будь-чого. У випадку з електропроєктом GannaBaby, мініальбом "А" брали частково зі стрітрейсингу. Це доволі поширений об’єкт для натхнення. Проте вже після драйвового треку "Стрітрейсер 2003" настає темна смуга – небезпека травмуватися, а то й зовсім померти.

Karfagen, Antony Kalugin – Messages from Afar: Second Nature 

Жанр релізу: прогресивний рок, артрок.
Дата релізу: 26.01.2024.

Якщо ви прагнули знайти реліз, сфокусований саме на інструментальному розмаїтті, то альбом Messages from Afar: Second Nature проєкту Karfagen Ентоні Калугіна – те, що треба. Хоч повноформатник і вийшов на платформі "Bandcamp" ще 3 тижні тому, лише цього тижня він став наявним на усіх стримінгових сервісах.

Messages from Afar: Second Nature – це 8-й альбом проєкту Karfagen, який поєднує прогресивну музику та артрок. 

Читайте також: Українська музика тижня: headachee, ФРН, Jamala та XXV кадр