Зміст:
  1. TVORCHI – Shine
  2. Діти інженерів – ОМГ (один мільйон гривень)
  3. Сергій Жадан, Turchynov – Танго Харків
  4. Burned Time Machine – Лімінальний
  5. SEMMAR – Голоси дівчат
  6. OMANA – Божевільний
  7. Soundots, Monotonne – Dark Circuit
  8. ЩукаРиба, Bunht, Yevhen Puhachov, Helldrummy – Веснянки

Останній тиждень травня приніс чимало релізів. LIGA.Life розповідає про сингл з майбутнього альбому від TVORCHI, другий мініальбом "Діти інженерів" та збірку невиданих пісень від Сергія Жадана та Євгена Турчинова.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

TVORCHI – Shine

Жанр релізу: синтвейв, електроніка.
Дата релізу: 31.05.2024.

Гурт TVORCHI, який представляв Україну на Євробаченні-2023, випустив реліз з майбутнього альбому Planet X. Мета майбутнього повноформатнику – відтворити спектр емоцій, які дует пережив за останні три роки.

Сингл Shine оповідає про закоханість двох енергій з різних світів, яка розпочинає зовсім нову історію. Усе це під ретросинти, які надають пісні особливого футуристичного відтінку.

Діти інженерів – ОМГ (один мільйон гривень)

Жанр релізу: панк, панк-рок, альтернативний рок.
Дата релізу: 27.05.2024.

Проєкт "Діти інженерів" дебютнув у 2021 році мініальбомом "Велкам ту Юкрейн, панк". Надалі усі пісні видавалися посинглово.

Гурт запланував видати свій другий мініальбом відразу після закриття чотирьох зборів на ЗСУ, сумою у 1 000 000 грн. Після досягнення мети реліз "ОМГ (один мільйон гривень)" з’явився на стримінгових сервісах.

Трекліст мініальбому налічує п'ять пісень, серед яких є найдовша та найкоротша за тривалостями композиції у всій дискографії гурту. Порівнюючи з найпершим релізом, лірика стала дорослішою та порушує актуальні питання у неспокійні часи. А інструментальне та вокальне виконання сповнені експериментами, що роблять кожну пісню самобутньою на тлі інших.

Сергій Жадан, Turchynov – Танго Харків

Жанр релізу: альтернативний рок, акустика.
Дата релізу: 31.05.2024.

Сергій Жадан та Євген Турчинов з гурту "Жадан і Собаки" видали сингл з трьох пісень, які, за певних причин, не змогли увійти до творчості гурту.

Реліз "Танго Харків", за словами виконавців, "написаний чоловіками про жінок". Вийшла несподівана, гіркувата і пристрасна робота про жагу і надію, виконана у жанрах альтернативний рок та акустична музика.

Зокрема, до збірки увійшов офіційний саундтрек до трилеру "Мишоловка" Сергія Касторних.

Burned Time Machine – Лімінальний

Жанр релізу: металкор, альтернативний метал.
Дата релізу: 31.05.2024.

Дебютний повноформатний альбом полтавських альт-металістів підсумовує творчість гурту за два роки та пропонує слухачу зануритися у концептуальну історію. За словами Burned Time Machine, вихід повноформатнику стане початком їхнього нового вектору.

"Лімінальний" оповідає про подорож ліричного героя Лімбом – місцем загублених душ. Жанрово платівка є металкором з елементами мелодійного металу, ню-металу та електроніки.

SEMMAR – Голоси дівчат

Жанр релізу: інді-поп.
Дата релізу: 31.05.2024.

Електронно-акустичний дует сонграйтера Андрія Шатрова та саундпродюсера Артура Данієляна повертається назад до музичного простору після смерті одного із засновників проєкту Артема Веремієнка у 2022 році.

"Голоси дівчат" – суміш інді-попу з індітронікою, що відображає внутрішній стан артистів на початку 2022 року, до повномасштабної війни.

OMANA – Божевільний

Жанр релізу: гранж, альтернативний рок.
Дата релізу: 31.05.2024.

Київський гурт OMANA, паралельно у паузі від запису нового альбому, вирішив перезаписати пісню "Божевільний". Робота була написана десять років тому в домашніх умовах фронтменом гурту Олексієм Богомольним, який видав її ще до створення колективу під власним прізвищем.

Сингл оповідає про непросте розставання закоханих, які прагнуть різного: вона – бути разом з найдорожчою людиною, він – відкривати нове. Пісню виконано у жанрі гранж із властивим містицизмом, що надає історії особливих ноток невідомості.

Soundots, Monotonne – Dark Circuit

Жанр релізу: трип-хоп.
Дата релізу: 31.05.2024.

Дебютний альбом дніпровського трип-хоп-проєкту, що мав на меті втілити та переосмислити музичні жанри 90-х – початку 2000-х років. До запису альбому залучили чимало виконавців, які доєдналися до повноформатнику як фіти.

Dark Circuit символізує складний шлях, наповнений особистими та колективними кризами. Платівка під різними кутами рефлексує нелегке сьогодення, зумовлене війною.

ЩукаРиба, Bunht, Yevhen Puhachov, Helldrummy – Веснянки

Жанр релізу: фолк, експериментальна музика.
Дата релізу: 31.05.2024.

Після плідної праці над альбомом "Що й святоє…" гурт "ЩукаРиба" разом із саундпродюсером Bunht, гітаристом Євгеном Пугачовим та барабанщиком Helldrummy продовжують доповнювати свою творчість на стримінгових сервісах.

Подвійний сингл "Веснянки" виконано у жанрі фолк з елементами експериментального звучання: електронікою, ембієнтом та джаз-ф’южн.