Олександр Роднянський спродюсує українську драму "Дисидент"
Кадр з фільму 'Дисидент'

Олександр Роднянський приєднався до фільму "Дисидент" у ролі продюсера. Стрічка розповідає про колишнього борця опору, який намагається жити у мирному суспільстві після звільнення з радянського табору. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Сюжет розгортається навколо Олега, колишнього воїна УПА, який боровся проти нацистської Німеччини та Радянського Союзу за незалежність України під час Другої світової війни. Коли Олег виходить з концтабору у 1960-х, він повертається в Україну й намагається налагодити свій побут у новому, мирному, суспільстві. Однак йому це дається складно. 

"Зараз, коли Україна знову воює за свою незалежність, для мене особливо важливо допомагати та підтримувати українських кінематографістів", — сказав Роднянський.

"Дисидент" — це дебютний повнометражний фільм режисерів Андрія Алфьорова та Стаса Гуренка. Продюсуванням стрічки займається Роднянський та Олександр Омельянов.

Наразі фільмування відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, УКФ та у партнерстві з Одеською кіностудією. Виробництвом фільму займається JOYFILMS, для якого "Дисидент" став першим повнометражним проєктом.