"Атлантида" Васяновича виходить на великі екрани у США

Український фільм "Атлантида" Валентина Васяновича 22 січня виходить у прокат в США.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці стрічки.

Зазначається, що першим "Атлантиду" покаже кінотеатр Метрограф (Metrograph) – перший незалежний кінотеатр Нью-Йорку.

Читайте також: Не в Оскарі справа. Як і чому Васянович став режисером року

Напередодні в The New York Times опублікували рецензію на фільм Васяновича, де оглядач Гленн Кенні назвав "Атлантиду" "надихаючою, і приголомшливою притчею".

24 вересня фільм висунули на Оскар від України. Продюсер фільму Володимир Яценко розповів, що "Атлантиду" на Оскар веде піар-агент "Паразитів" - фільму 2019 року, режисера Пон Чжун Хо, який отримав Оскара в чотирьох номінаціях, зокрема, як Найкращий фільм.

Події фільму "Атлантида" розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання, – йдеться в описі до фільму. Стрічка розповідає про двох друзів-ветеранів, які працюють на металургійному заводі в 2025 році. Один із них не може здолати посттравматичний синдром після війни на Донбасі й одного дня робить фатальний крок у розпечену лаву. Згодом завод закривають зарубіжні власники, і його товаришеві доводиться шукати собі нову роботу. Ця нова робота приводить його до несподіваних знайомств і волонтерського долучення до однієї дуже непростої, проте важливої справи.