"Атлантиду" на Оскар веде піар-агент "Паразитів" – продюсер

Оскарівська кампанія українського фільму "Атлантида" Валентина Васяновича вже почалася: стрічка має американського дистриб'ютора та піар-агента.

Про це розповів продюсер фільму Володимир Яценко в інтерв’ю для УП Життя. Для нього це вже друга співпраця з фільмом-претендентом на Оскар – минулого року він продюсував стрічку "Додому" Нарімана Алієва.

За словами Яценка, дистриб'ютор "Атлантиди" в США – компанія Grasshopper Film.

"Grasshopper Film – компанія, що має досвід роботи з оскароносного номінантами. Дистриб'ютор організовує покази і працює з академіками, які відбирають фільми", – пояснив продюсер.

Читайте також:

Для оскарівської гонки важливий також піар-агент, зауважив Яценко.

"Divergent PR – у нього (піар-агента – ред.) є досвід просування фільмів для голлівудської індустрії з країн Європи. У минулому році, наприклад, вони вели "Паразити" (фільм 2019 року, режисера Пон Чжун Хо, який отримав Оскара в чотирьох номінаціях, зокрема, як Найкращий фільм – ред.) і привели їх до перемоги", – розповів продюсер "Атлантиди".

На його думку, в Голівуді також звернуть увагу на те, що українська стрічка має нагороду за "Найкращий фільм" в програмі Orrizonti на Венеціанському фестивалі.

"До того ж нам пощастило потрапити в спеціальну програму показів Foreign Language Film Series, в якій показують фільми-претенденти на номінацію "Золотого глобуса" серед кращих фільмів іноземною мовою. У цей список включені тільки 16 фільмів з усього світу. І "Атлантида" одна з них", – пояснив Яценко.

Продюсер також розповів, що на телебаченні фільм покажуть уже наступного року.

Відомо, що Держкіно виділить 1,6 млн грн на оскарівську промокампанію "Атлантиди", таке рішення прийняли на засіданні 20 листопада, пише Детектор медіа

За словами продюсера, в бюджет не входить його подорож до США із Валентином Васяновичем.

Події фільму "Атлантида" розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання, – йдеться в описі до фільму. Стрічка розповідає про двох друзів-ветеранів, які працюють на металургійному заводі в 2025 році. Один із них не може здолати посттравматичний синдром після війни на Донбасі й одного дня робить фатальний крок у розпечену лаву. Згодом завод закривають зарубіжні власники, і його товаришеві доводиться шукати собі нову роботу. Ця нова робота приводить його до несподіваних знайомств і волонтерського долучення до однієї дуже непростої, проте важливої справи.

Через пандемію коронавірусу 93-тю церемонію вручення "Оскара" перенесли спочатку на лютий 2021 року, а потім на квітень. Попередньо, церемонію проведуть 25 квітня 2021 року.

  • З 5 листопада "Атлантиду" показують в українських кінотеатрах.