Драма "Хто ти, Філіпе?" отримала головний приз кінофестивалю "Миколайчук OPEN"
Кадр з фільму 'Хто ти, Філіпе?'

Драма "Хто ти, Філіпе?" польського режисера Міхала Квечинського отримала головний приз фестивалю глядацького кіно "Миколайчук OPEN".

Фільм здобув першість у Міжнародному повнометражному конкурсі з-поміж 8 фільмів світового та українського виробництва.

За перше місце боролися: "Я і Фелікс" (Україна), "Мій сусід Адольф" (Ізраїль, Польща, Колумбія), "МРТ" (Франція, Бельгія, Швеція), "Сліпа верба, спляча жінка" (Франція, Люксембург, Канада, Нідерланди), "Тривала втеча" (Італія, Україна), "Як там Катя?" (Україна) та "Я, Ніна" (Україна).

"Дуже приємно, що глядачі настільки високо оцінили цей фільм. Важливо зазначити, що це польське кіно, кіно дружнього нам народу. Як показала перемога в цьому конкурсі, воно страшенно актуальне для нас зараз, бо мільйони українців сьогодні, так само як і Філіп, вимушено стають біженцями", — зазначає Дмитро Майстренко, керівник промовідділу FILM.UA Distribution, який представляв картину на фестивалі.

Фільм розповідає історію Філіпа – польського єврея, втікача з Варшавського гетто, який працює офіціантом в одному із вишуканих ресторанів Франкфурта. Перебуваючи у центрі ворожої Німеччини, він вдає із себе француза, щоб підступно мститися нацистам і не викликати у них зайвих підозр.

​​Сценарій фільму заснований на однойменному романі з автобіографічними мотивами Леопольда Тирманда – польського письменника єврейського походження.

Польська драма "Хто ти, Філіпе?" виходить в широкий український прокат 29 червня.