Go_A на відкриття Євробачення прийшли в плащах українського бренду. Ні, вони не з паперу

На церемонію відкриття Євробачення-2021 16 травня український гурт Go_A прийшов у костюмах від українського бренду Gora Gala і дизайнерки Гали Васеніної.

Про це пише НВ.

Відомо, що верхнє вбрання музикантів зроблене з інноваційного матеріалу Tyvek. Цей схожий на папір матеріал, створений з безлічі поліетиленових ниток, переплетення яких створює тонкий шар з численними мікроскопічними отворами методом "спанбонд". 

Як розповіла Гала Васеніна, Tyvek легкий, дуже міцний, дихаючий і одночасно вологостійкий. І підлягає переробці.

Go_A на відкриття Євробачення прийшли в плащах українського бренду. Ні, вони не з паперу
Go_A. Фото: EPA, SANDER KONING

Костюми Васеніна у рамках своєї колекції "Fashion vs. Fake".

"Метою проєкту був розвиток критичного мислення серед молоді, яка максимально інтегрована в інформаційну реальність та живе, відчуває, мислить, діє, планує своє майбутнє невідривно від мережі інтернет та сучасних гаджетів", – так описує ідею Васеніна.

Виступить український гурт у костюмах відомого українського художника Дмитра Куряти, в якому центральним елементом стане зелена шуба зі штучного хутра.

Go_A на відкриття Євробачення прийшли в плащах українського бренду. Ні, вони не з паперу
Go_A. Фото: EPA, PATRICK VAN EMST

Церемонію відкриття провели на території круїзного термінала Cruise Terminal Rotterdam. 

Відкривав захід міський голова Роттердаму Ахмет Абуталеб. Вітаючись, він сказав, що пишається, що саме у цьому місці проводять відкриття Євробачення і шкода, що минулого року шоу не відбулося через пандемію.

Але не всі учасники відвідали захід через позитивні тести на коронавірус, пише Укрінформ.

Так, через карантин представниця Австралії Montaigne не буде виступати наживо, але братиме участь онлайн.

Позитивні тести мають представник Ісландії та один із членів Польської делегації. Тому відвідати церемонію теж не змогли. 

Також організатори Євробачення ізолювали представників Румунії та Мальти через те, що вони проживають в одному готелі з хворими.

Український гурт Go_A прийшов у повному складі. Попри те, що минулого тижня солістка Катерина Павленко почувалась недобре, все ж таки має негативний тест і каже, що то була просто алергічна реакція. Представники України з’явились на зеленій доріжці у біло-чорних костюмах та окулярах. 

На зелену доріжку вийшли і представники Норвегії – Андреас Андресен Хокеланд, Франції – Барбара Праві, Литви – гурт The Roop, Росії – Manizha.

  • Перший і другий півфінали Євробачення відбудуться 18 та 20 травня. Фінал – 22 травня.
  • Go_A виступить у першому півфіналі 18 травня під номером 15 з піснею SHUM. Виконає гурт її українською мовою. Трансляція почнеться о 22:00 на UA: Перший.